Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Harrach: támogatást a gyermekért kell adni

Támogatást a gyermekért és nem a gyermekből élőknek kell adni - jelentette ki a KDNP parlamenti frakciójának vezetője szerdán a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.
Harrach Péter a helyi művelődési központban rendezett rezsifórumon védelmébe vette a közmunkaprogramot, amely - mint kifejtette -, öntudatot ad a benne résztvevőknek, a gyerekeknek pedig példát, hogy dolgoznak és nem segélyért állnak sorba a szüleik.

Az új családtámogatási rendszerről szólva kiemelte a házasság és a család fontosságát. Olyan társadalomra van szükség, amely a munkára épül és amelyben szeretik a gyerekeket - mondta Harrach Péter hozzátéve, hogy ezt szolgálják az adóból a gyerekek után visszaigényelhető támogatások.

Külön kiemelte, hogy a kiskeresetűek a járulékokból és leírhatják a kedvezményt, így esetükben a bruttó jövedelem nettó bért jelent.

Harrach Péter figyelmezette mintegy 200 fős hallgatóságát, hogy a rezsicsökkentést több irányból támadják: a baloldal mellett Brüsszel és a külföldi cégek is mindent megtesznek ellene. A kormány ugyanakkor elszánt a rezsicsökkentés folytatásában, s ehhez kéri a választók felhatalmazását áprilisban - tette hozzá.

A kormánypárti politikus a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban kijelentette: a bővítésnek nincs biztonsági kockázata, és "alaposan előkészített, szakmai döntés született" az ügyben.

"Az oroszok a legjobbak ebben, s Oroszország nem a Szovjetunió" - mondta Harrach Péter, aki szerint a paksi nukleáris energia olcsóbb, mint az alternatív megoldások, s hosszabb távon biztosítja a rezsicsökkentés fenntartását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - meghozta első harmadfokú döntését a Kúr

A Kúria elutasította a Mal Zrt. felülvizsgálati kérelmét, és helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla tavalyi ítéletét. Tovább olvasom