Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Használati utasítás

Én a profikat arról ismerem fel, hogy a tudományos téziseket le tudják hozni népszerű és közérthető szintre, míg a nagyképű dilettánsok a semmit adják el áltudományos rizsával.

Talán súlyos nyelvi fogyatékosságaimnak is az az egyik oka, hogy ha valamit nem értettem és bátorkodtam megkérdezni tanáraimat, általában heveny ingerállapotban valami ilyet válaszoltak:
mit nem lehet ezen érteni?!
A vorgangspassiv szerkezet plusquamperfekt alakját a létige jelen idejű alakjából és a főige partizip perfekt alakjából kell képezni.
Ja, kösz, most már minden világos, csak azt nem értem, hogy tanul meg egy gyerek kétéves korára beszélni.
Ugyanezt élem át a számítógépek és egyéb elektromos ketyerék használatba vétele során, melyből, ha hinni lehet a statisztikáknak, soha annyi nem került a karácsonyfák alá, mint az idén.
Az empatikus képességek teljes hiányában egy vezeték nélküli telefonhoz vagy digitális ébresztőórához száz oldal használati utasítást mellékelnek, enterekkel, resetekkel, meg channelekkel teletűzdelve, nem is beszélve a rohamosan fejlődő informatikai eszközökről.
A makutyi dumát csak tovább ködösíti, hogy a kínai gyártó angolságával megírt tudományos értekezést aki magyarra fordította a német importőr szövegéből, sosem látta a terméket, nem próbálta ki, hogy a tükörfordításban készült szövegének van-e bármiféle gyakorlati értelme, mert humándiplomája meggátolta abban, hogy bármit is kézbe vegyen élete során, aminek nyele van.
Az ötször átmásolt magnószalaghoz hasonlóan a láncfordítás végén már „több a zaj, mint a jel” és a többórás sikertelen nyomogatás után választhatsz, hogy vagy falhoz vágod az egészet, vagy áthívod a szomszéd tízéves fiát, aki három perc alatt végez a beprogramozással.
Faragó Mihály

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom