Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Haszontalan képviselői vagyonnyilatkozatok

Géczi József Alajos szerint a jelenlegi vagyonbevallás és az ahhoz kötődő vagyonnyilatkozati eljárás tényleges felelősségre vonásra alkalmatlan.
Ebben a ciklusban már biztosan nem módosulnak a képviselői vagyonnyilatkozatokra vonatkozó szabályok, a jogszabálymódosításnak ugyanis nincs kellő támogatottsága. Konszenzus született viszont a dokumentumok pontosításáról, amelynek értelmében a honatyák és a vagyonbevallásra kötelezett állami vezetők a jövőben az egyéb közlendők között fel kell hogy tüntessék, ha a tulajdonukban lévő cégtől használatra ingatlant, gépkocsit vagy más nagy értékű vagyontárgyat kaptak, illetve azt is, ha saját cégüket bízzák meg befektetéseik kezelésével. A jelenlegi vagyonbevallás és az ahhoz kötődő vagyonnyilatkozati eljárás egyébként tényleges felelősségre vonásra alkalmatlan, hiszen a bizottság nem szankcionálhat, legfeljebb nyilvánosságra hozhatja a szabálytalanságokat - mondta el Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság elnöke. A pontosítást egyébként a Simor András jegybankelnök elleni támadás nyomán kezdeményezték.

Olvasóink írták

 • 13. Humgor 2009. június 22. 23:18
  „moderálva off”
 • 12. kékcitrom 2009. június 22. 19:04
  „Az sem rosszabb, mikor a talán két éves képviselő csemete neve Dr. titulussal jelenik meg a bevalláson és ez nem tűnik fel senkinek.
  Ez a komolytalanság jellemző az egész bevallásdira! Röhögnek (no nem a markukba) a nép képébe nyíltan!”
 • 11. flexsnake 2009. június 22. 17:44
  „Hozzáállás kérdése az egész. Amikor a tvben vigyorog a baromja hogy ő beírta vagyonnak a családját, legszívesebben kivertem volna a fogait... Az embert nem az dühíti ha lop vagy kenőpénzeket fogad el, hanem ha palira veszik, mint ha valami vicc lenne a vagyonnyilatkozat. HA én így tölteném ki úgy hurcolnának meg hogy öröm lenne nézni.”
 • 10. Logaritmus 2009. június 22. 17:10
  „Lehet akármilyen szigorú az elszámoltatás, ha a kenőpénzt nem XY politikus kapja, hanem az anyósa által felbérelt szlovák stróman által alapított svájci cég panamai leányvállalata egy liechtensteini bankszámlára. Persze, legyen meg a látszat, legyen meg a kontroll, de ez leginkább a féltudású választópolgárok ámítására jó semmi másra.

  A német kormány önként átadta volna a magyaroknak a liechtensteini titkos bankszámlák magyarokra vonatkozó adatait. Elfogadtuk? Nem. Kértük? Nem. Lett belőle botrány, újságcikk, tüntetés a Kossuth téren? Nem. Követelte az ellenzék a nyilvánosságra hozását? Nem. Helyette megy a duma a hülyeségről, Árpád-sávról és egyéb gumicsontról.”
 • 9. maci52 2009. június 22. 17:08
  „Andersen,a Grimm testvérek ezeket a nyilatkozatokat olvasnák igazán rácsodálkoznának hogy mennyi kolléga van ebben az országban.”
 • 8. dodó 2009. június 22. 17:02
  „"Haszontalan képviselői vagyonnyilatkozatok" - haszontalan, képviselőnek nevezett megélhetési politikusoktól!”
 • 7. deviza 2009. június 22. 15:29
  „Ugyan már achilleus? - hogy képzeled, hogy felelősök meg lesznek majd??? Járjál már 2 lábbal a földön Teeee!
  A másik meg vagy lopnak, vagy törvényt korrigálnak....de inkább az előbbi, mert a korrigációtól nem épült fel volna fel egyikük több száz millás háza, nem lenne luxuskocsijuk..stb.
  Mondja már meg nekem valaki, de őszintén (de biztos én vagyok elvetemült, hogy ilyet kérdezek) hogy lehet valakinek alig 30 évesen több milliárdos vagyona? -én meg is válaszolom: csalással, sumáksággal, népnyúzással, na majd gondoljátok, hogy aki ebben és az előző jónéhány ciklusban megkóstolta a semmittevéssel milliót csalni életet, már és már az unokáinak sem igen lesz anyagi gondja az életben , bármekkora is lesz a fenenagy világgazdasági válság....hogy majd lemondanak a hatalomról??
  Hát itt tarunk most :-((”
 • 6. achilleus 2009. június 22. 11:52
  „Lett volna idő kijavítani a törvényt. De ezeknek nem volt elég sem az utóbb 8, sem az azt megelőző 12 év.
  Nem a hiányosságokról kellene már beszélni, hanem a felelősökről!”
 • 5. Kraftwerk 2009. június 22. 11:31
  „Hazudtunk és Loptunk is reggel-délben-este!!!!!!
  Így tömören leírva az igazság!!!”
 • 4. kékcitrom 2009. június 22. 09:59
  „Olyan ez is, mint a kampánycsend sértés! Az igen tisztelt választópolgár saját költségén bejelenti, viszont effektív semmi szankciót nem von maga után a kampánycsend sértővel szemben.
  Egyszerű látszat intézkedések, amiknek semmi jelentősége nincs, hacsak nem annak a (jó)pár embernek a fizetése, akik ezeket az ügyeket intézik és biztos vagyok abban, hogy nem minimálbérért teszik ezt!”
 • 3. papsajt 2009. június 22. 09:16
  „a jogszabálymódosításnak ugyanis nincs kellő támogatottsága.- hát ja. ha az ő zsebükről van szó, akkor nincs támogatottság. bezzeg a kisembereket tudják nyúzni.”
 • 2. pille 2009. június 22. 08:43
  „Mindenki annyit lopott, lop,és lopni fog, amennyit csak bir.”
 • 1. garbon 2009. június 22. 08:38
  „Meg kell szüntetni a parlamenti mentelmi bizottságot mert egy pipa fingot nem ér.Független szervezetett kell létre hozni a vagyon nyilatkozatok vizsgálatára teljes jogkörrel felruházva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságban az RTL Klub híradósának házassága

Márciusban még meghitt családi fotók készültek Ignáth Márkékról, mostanra azonban kiderült, hogy az… Tovább olvasom