Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Hat európai ország pedagógusai vendégeskedtek Rábatamásiban

A Comenius-programnak köszön-

hetően külföldi pedagógusok vendé-

geskedtek Rábatamásiban a helyi általános iskolában. A programzárót nyáron Görögországban tartják.
A rábatamási általános iskola – portugál, lengyel, görög, olasz, walesi, spanyol iskolák társaságában – részt vesz a hároméves Comenius-programban. A rábaköziek már több találkozón vendégeskedtek külföldön – ezúttal hozzájuk látogattak el a társiskolák tanárai.
– A tanév végén Görögországban zárjuk a hároméves programsorozatot – tájékoztatott Pölöskei Lászlóné, a házigazda intézmény igazgatója. – A program – melynek helyi koordinátora Spitellerné Tóth Erzsébet – lehetőséget kínál arra, hogy bemutassuk falunkat Európában, főleg azokban az országokban, amelyek részt vesznek a projektben.
Pölöskei Lászlónétól megtudtuk: a program nyelve az angol, témája az első évben a jelen, a másodikban a múlt, a harmadikban a jövő kutatása. A múlt kutatása keretében feltérképezték a település történetét, többek között jártak levéltárban, múzeumban, beszélgettek idős emberekkel. Ugyanezt tette mindegyik iskola. Az elkészült anyagot, az úgynevezett projektterméket pedig egymás között kicserélik.
Efstathios Bakolas, a projekt

koordinátora – aki Görögországból érkezett Rábatamásiba – elmondta: a program során a különböző országokban élő gyerekek közelebb kerülhetnek egymáshoz.
A walesi Maurice Flynn úgy vélte, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kellene fektetni azokra a videokonferenciákra, amelyeket már el is kezdtek. Szerinte ez a jövő kapcsolata, hisz ezáltal komoly dolgokat közvetíthetnek egymásnak.
Efstathios Bakolas eddig kétszer járt Budapesten, egyszer Szombathelyen. „Ez egy csodálatosan szép ország” – válaszolta kérdésünkre.
Maurice Flynn először jár Magyarországon, ő is elégedett a tapasztaltakkal. Megjegyezte: nálunk kedvesek az emberek, kiválóak az ételek és az italok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukarestben túl szerénynek tartják a román biztos feladatát

A román politikusok egy részének öröme nem teljesen felhőtlen az ország leendő uniós biztosának… Tovább olvasom