Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Hat év börtön a svájci dzsigolónak

Hat év börtönre ítélte hétfőn egy müncheni bíróság a sajtóban előszeretettel " svájci dzsigolónak" nevezett Helg Sgarbi-t.
A vád szerint a most 44 éves szélhámos gazdag nőktől csalt ki nagy összegeket vagy megzsarolta őket. Áldozatai között volt Németország leggazdagabb asszonya is.

Perének kezdetekor Helg Sgarbi úgy fogalmazott, hogy a vádak "nagy vonalakban" igazak. A szélhámos legértékesebb áldozata Németország leggazdagabb asszonya, Susanne Klatten volt. Az ügyészség szerint a 47 éves nőtől összesen 340 millió eurót ( átszámítva több mint 100 milliárd forintot) próbált kicsalni.

Susanne Klatten, leánykori nevén Susanne Hanna Ursula Quandt, a híres iparmágnás Quandt-család egyik örököse, akinek vagyonát 7,8 milliárd euróra becsülik. Az asszony az anyjával és az öccsével a BMW-részvények 46 százalékát birtokolja, ezen túl az Altana vegyipari konszern egyik fő részvényese is. A családi háttér azonban elég sötét. A nagyapa, Günther Quandt egyike volt azoknak a német nagyiparosoknak, akik pénzzel támogatták a nácikat azok felemelkedése idején. A második világháborúban Günther Quandt kényszermunkásokat dolgoztatott gyárában, amely a Wermacht egyik beszállítója volt

A nyomozók szerint Sgarbi, a Credit Suisse Bank jogász végzettségű egykori alkalmazottja elegáns hotelek bárjaiban ismerkedett meg a tehetős nőkkel, akiket lenyűgözött "kisugárzásával". Susanne Klattent 2007. júliusában cserkészte be, és a nő nagyon gyorsan szerelmes lett az "elbűvölő" férfiba. A vád szerint a szélhámos egy nap azt mesélte a nőnek, hogy nyomában a maffia, mert karambolozott egy gengszterrel, akinek a fia nyomorék lett a balesetben, és azt követelik tőle, hogy fizessen nekik 7 és fél millió eurót. Az asszony mindent elhitt, és állta az álzsarolás számláját: részletekben, de készpénzben fizetett a dzsigolónak.

Amikor kapcsolatuk kimerülő félben volt, Sgarbi közvetlen zsarolással is megpróbálkozott. A légyottokat levideózta a társa a szomszédos szobából egy lyukon át, és ezt a filmet is fel akarta használni, hogy pénzt szedjen ki a nőből. Az asszony rájött, hogy becsapta a férfi, és feljelentést tett. Amikor az egyik szállóban találkozott a szeretőjével, hogy átadja neki a pénzt, a rendőrök lecsaptak Sgarbira és cinkosára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz nem támogatja az MDF bizalmatlansági indítványát

A Fidesz nem támogatja a Dávid Ibolya által hétfőn javasolt konstruktív bizalmatlansági indítványt. Tovább olvasom