Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Hatala: rend és egészségügy nélkül nem lehet társadalmat építeni

A rendőrfőkapitány ezt A foglalkozás-egészségügy aktuális kérdései címmel tartott nemzetközi tudományos-szakmai konferencia megnyitóján mondta.
Rend és egészségügy nélkül nem lehet társadalmat építeni – hangsúlyozta Hatala József országos rendőrfőkapitány A foglalkozás-egészségügy aktuális kérdései címmel tartott nemzetközi tudományos-szakmai konferencia megnyitóján mondott beszédében szerdán Budapesten, hozzátéve, mindkét hivatást esküt tett emberek végzik.

A Rendőrség Igazgatási Központjában tartott szakmai fórumon az altábornagy megjegyezte: a rendvédelem és az egészségügy területén dolgozókat a munkájuk során érik kudarcok is, amelyek miatt kapnak kritikát, de az ország lakosságának érdekében, esküjükhöz híven végzik, és fogják továbbra is végezni munkájukat.

Hatala József megjegyezte, mára az ország legnagyobb munkáltatója a rendőrség lett, közel 50 ezer embert foglalkoztatnak, ezért nem mindegy, hogy a személyi állomány milyen megelőző, gyógyító és orvosi ellátásban részesül, ugyanis ez morális, lélektani kérdés mellett egzisztenciális kérdés is.

Az országos főkapitány megjegyezte, már harmadik alakalommal támogat rendőrség egészségüggyel is kapcsolatos szakmai konferenciát.

Karádi István, a Semmelweis Egyetem orvostudományi karának dékánja köszöntőjében arról beszélt, hogy az egészségügyben is fontos a rend, míg Kovács Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese a január elsejétől működő intézmény átalakításáról tartott rövid összegzést.

A foglalkozás-egészségügy aktuális kérdései című konferencián a krónikus fáradtság miatti balesetekről, a klímaviszonyok egészségre gyakorolt hatásairól, a katasztrófák-elhárításának foglakozás-egészügyi kérdéseiről, a rendőri intézkedések során kábítószerrel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról, a különféle stressz hatásokról, valamint a rendvédelmi szervek tagjainak orvosi felülvizsgálatáról is tartanak előadást a Budapesti Rendőr-főkapitányág és az orvosi egyetemek, kórházak, rendvédelmi szervek szakemberei.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2012. június 27. 13:16
    „Talán még több főtisztet kellene kinevezni lehetőleg a 35 év alattiaknál. A(z) -elzavart- öregeket leírhatja. Az olajszőkítésnél kezdődött az önök mélyrepülése.”
  • 1. papika56 2012. június 27. 11:27
    „A rendőrségen belüli korrupcióról nem beszélt a főnök ??Hatala .
    A legfelsőbb vezetők között kéne szétnézni, volna mit tenni bőven !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 év, 8 hónap fogház a West Balkán-ügy gyanúsítottjainak

Két év, nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság… Tovább olvasom