Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Hatala: Sikeres a rendőrség tavalyi tevékenysége

Budapest – Rendkívül sikeresnek értékelte a rendőrség elmúlt esztendei és idei első negyedévi tevékenységét Hatala József országos rendőrfőkapitány az MTI-nek adott nyilatkozatában a közösen tartott rendőr és tűzoltó majálison vasárnap a Városligetben.
A természeti és ipari katasztrófák kezelésében teljes volt az együttműködés a társszervek között, sikeres volt az európai uniós elnökségből adódó feladatokra való felkészülés, míg az ebből adódó kötelezettségek eddigi végrehajtását nemzetközi szinten is példaértékűnek minősítette Hatala József.

A főkapitány szintén kiemelkedő teljesítménynek nevezte a közbiztonsági tevékenységgel összefüggő rendőri munkát, amelyek hatékony végrehajtását nagy mértékben segítette az elmúlt időszakban történt jogi szabályozások változtatása és megalkotása is.

Az altábornagy közlése szerint 20–30, egyes régiókban 40 százalékos növekvő eredményt mutat az elfogások és az előállítások száma. Megemlítette, a tavaly megkezdett, és 2012 második negyedévéig tartó program során 4200 új rendőr áll szolgálatba, amely a fluktuációt is figyelembe véve háromezres létszámbővítést eredményez a csaknem félszázezres állományon belül. Már idén június végén 1800 próbaidős rendőr állhat szolgálatba – tette hozzá.

Hatala József megemlítette, hogy a rendőrség új bevetési ruházatot kapott, két részletben – a rendőrmotorokkal együtt – ötszáz új járművet állíthattak szolgálatba.

Az országos rendőrfőkapitány a rendőrség előtt álló feladatok között említette a román határ schengeni csatlakozással összefüggő felkészítését, illetve a lakosság közbiztonságának erősítését, hangsúlyozva, hogy a körzeti megbízotti (kmb) rendszert még az idén szeretnék megerősíteni objektumokkal, infrastruktúrával és létszámmal.
Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője az MTI-nek szintén sikeres tevékenységükről és szakmai munkájukról beszélt. Mint mondta, Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városának számít, és ezt nem a statisztikai adatok, hanem az állampolgárok és a kerületi polgármesterek visszajelzései alapján jelentheti ki.

A dandártábornok elmondta, az elmúlt egy év alatt újraszervezték a fővárosi rendőrség rendszerét annak érdekében, hogy miként lehetne azt mindenki számára láthatóvá tenni, és a lehető leggyorsabban reagálni azokra a visszajelzésekre, amelyeket az állampolgároktól kapnak.

A budapesti rendőrfőkapitány szerint fel kell mérni, mi a lakosság igénye, és ennek megfelelően kell alakítani a rendőrség munkáját. Mint megjegyezte, erre kitűnő alkalom a rendőr és tűzoltó majális, ahol civilek közvetlenül, és nem hivatalos formában találkozhatnak a hatóságok munkatársaival, megismerhetik munkájukat, felszereléseiket, és betekintést kaphatnak a rendőrség állampolgárok által nem látható tevékenységébe is.

A kormány határozata alapján 1992 óta Szent György napján, április 24-én tartják a rendőrség napját. A magyar tűzoltóságok tagjai 1834. május 4-től emlékeznek meg Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről. Idén először a két szervezet közösen tartotta majálisát a Városligetben.

Olvasóink írták

 • 10. Nátrix73 2011. május 09. 14:19
  „Mindez csak természetes. Tavaly április 25-e óta az országban kizárólag sikerek keletkeznek. Aki mást mer állítani, az hazug, idegenszívű, hazaáruló! :D:D:D”
 • 9. Falcao 2011. május 09. 12:32
  „Csupa siker ez az ország...”
 • 8. zero 2011. május 09. 11:31
  „Nevetséges .Csak már nem tudok rajta nevetni”
 • 7. zoltanszabo 2011. május 09. 10:49
  „Erről a témáról megkellene kérdezni azt a sok, idős nénit--bácsit is falukban, akiet kifosztottak, rettegésben tartanak, kertjükből ellopták a termést . Akiket fényes nappal megtámadnak az útcán,kitépik a táskát, nyakláncot, hány idős embert öltek meg ? raboltak ki.
  gyanítom ők másként látják a vvilágot--mint ez a Hatala J. Lehet,hogy Pesten minden OKÉ, de vidéken már nem olyan jó a helyzet.”
 • 6. maros50 2011. május 09. 08:56
  „dodó!
  a cigány tényleg soha nem hazudik.A cozma gyilkosok elvállalták a balhét,mig a cigánygyilkosok tagadnak!”
 • 5. igaz1017 2011. május 09. 07:26
  „Hol?”
 • 4. dodó 2011. május 08. 20:56
  „Ez a Hatala akár a cigány: soha - de tényleg soha - nem hazudik!”
 • 3. deszkás 2011. május 08. 18:05
  „Hatala úr ha a szabálytalan külföldi gk-k sikertelen kiszűrésére érti akkor igaza van.”
 • 2. geza 2011. május 08. 16:37
  „traffipax?”
 • 1. kekeczke 2011. május 08. 16:36
  „na ezt még ők sem hiszik el!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esett a hó Kékestetőn

Hatalmas méretű vizes hópelyhek is vegyültek a csapadékba a Kékestetőn vasárnap. Tovább olvasom