Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Határok nélkül

Az EU Phare-CBC program keretében 19 millió eurós támogatást kaphat az ország jövőre határ menti területfejlesztési célok támogatására – hangzott el a minap Sopronban rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón.
A határon átnyúló együttműködéseket támogató európai uniós program, a Phare-CBC anyagi segítségével létrejött soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban „Területfejlesztés határok nélkül" elnevezéssel nemzetközi tanácskozás vette kezdetét. A rendezvényen hazai és külföldi szakemberek a hét éve útjára indított Phare-CBC eredményeit és a tapasztalatokat összegezték. Az eddig eltelt időszak alatt hazánk a Phare-CBC révén 116 millió

eurós támogatást használhatott fel. (Ebből az összegből a magyar–osztrák határszakasz térsége 62 millió euróval részesült.) Egyebek mellett közös vízügyi és gazdaságfejlesztési projektek láttak napvilágot, információs központok épültek, ipari parkok infrastruktúrája létesült, informatikai és kutatási-fejlesztési programok indultak el.
A konferencia sajtótájékoztatóján – amelyen többek között részt vett Clive Rumbold, az EU magyarországi delegációjának teammenedzsere is – a téma hazai vezetői elmondták, jövőre mintegy 19 millió euró áll hazánk rendelkezésére a határ menti és kistérségi együttműködések projektjeinek támogatására.
A nyugat-magyarországi régiót érintő beruházások között egyebek mellett a búcsúi határátkelőhöz vezető út korszerűsítése számíthat Phare-pénzekre, valamint folytatódnak a különböző turisztikai célú és humán erőforrást érintő kisprojektek is. A magyar–osztrák határ menti kisprojektek pályázatait októberben írják ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thurzó László – orvos

Tovább olvasom