Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Határsértők és embercsempészek

A hegyeshalmi határátkelőnél a teherautón megbújt 14 ukrán határsértő mellett 7 román embercsempészt is sikerült elfogniuk a határőröknek. A románok személyautóval kísérték a szállítmányt az autópályán.
A Budapesti Határőr Igazgatóság bűnügyi és felderítőosztályának munkatársai a minap, a határőrség központi nyomozóosztályával és bevetési főosztályával együttműködve az M1-es és M7-es autópályák mentén illegális migrációval kapcsolatos ellenőrzést végeztek. Ennek során a határőröknek gyanús lett két, az M1-es autópályán Győr felé haladó személyautó, felmerült a gyanú, hogy a gépkocsikban utazók embercsempészés bűncselekmény elkövetését tervezik.
A határőrök intézkedtek a környező mellékutak ellenőrzésére. Ennek eredményeként a győrszent-

iváni lehajtónál látókörbe került egy ukrán mikrobusz és egy román felségjelzésű kisteherautó is. Miután a gépkocsik elindultak Hegyeshalom felé, a határőrök értesítették a hegyeshalmi határrendészeti kirendeltséget.
A járművekkel éjfél körül jelentkeztek kilépésre a hegyeshalmi átkelőhelyen. Az ellenőrzés során a tehergépkocsiból 14 ukrán állampolgár került elő. Pket tiltott határátlépés szabálysértése, a személy-

autókat vezető román állampolgárokat pedig embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt állították elő a határőrök.
A határátkelőhelyen történt elfogás után a Budapesti Határőr Igazgatóság munkatársai intézkedtek az embercsempészés bűntett elkövetésében közreműködő emberek felkutatására és elfogására, melynek eredményeként további 5 román állampolgárt állítottak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom