Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Határzár: Fogvatartottak készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban

"Mivel a migránsok ellenőrizetlenül lépnek be Magyarország területére, szükség van a határzárra, és fontos a szabályozott beléptetésük az Európai Unióba."

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden, a DAK Acélszerkezeti Kft.-nek a Dunaújvárosi Vasmű területén lévő horganyzóüzemében.

Fogvatartottak készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban. Fotó: MTI - GALÉRIA

Galambos Dénes (Fidesz), Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Magyarország a schengeni rendszer előírásai miatt köteles ellenőrizni a magyar-szerb határt, ahonnan illegális határátlépők ezrei érkeznek nap mint nap. Mivel a migránsok ellenőrizetlenül lépnek be Magyarország területére, szükség van a határzárra, és fontos a szabályozott beléptetésük az Európai Unióba – mondta.

Fogvatartottak készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban. Fotó: MTI - GALÉRIA

Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, hogy jelenleg az üzemben két műszakban 44 fogvatartott dolgozik, készíti a határzár tartóelemeit. Hozzátette, a mostani létszám emelésére is van lehetőség, akár több műszakban, több fogvatartott bevonásával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárt utcában hajtott a munkásnak az autós! - videó

A rendőrség keresi az esztergomi videó főszereplőjét: a lezárt utcában dolgozó munkást a sofőr az… Tovább olvasom