Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Hatékony szervezet kell

A schengeni csatlakozás hatásairól kérdezte a Kisalföld Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztert, aki tegnap Sopronban tartózkodott.

– A nyugati végeken dolgozó határőrök előtt elvileg két lehetőség adódik. Vagy elmennek a keleti részekre az unió külső határának a védelmére, vagy pedig – jóval kisebb létszámban – maradhatnak különböző határőrizeti feladatok, például mélységi ellenőrzések ellátására – mondta Petrétei József.
– Ezek után mi úgy gondoljuk, hogy a határőrség és a rendőrség integrációja hatékonyan működő szervezet létrejöttét jelenti. Az összevonás, illetve a rendőrség regionális átalakításának határideje 2008. január elseje. Az erre irányuló elképzelést ez év végéig kell elkészíteni. Szeretném, ha már a jövő év elején a kormány elé kerülhetnének azok az alkotmány- és a kétharmados törvényt módosító jogszabályok, amelyek szükségesek az integráció létrejöttéhez. Ennek során döntünk az új szervezeti struktúráról és a konkrét létszámokról. Ez utóbbival kapcsolatban azonban már 2007-ben jelentős változás várható, különösen a határőrség tekintetében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom