Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Hatéves kisfiú fakasztotta könnyre az afgánokat

Ha megnyomod a gombok, virágokat fog szórni, mondták a bombamellényről egy hatéves kisfiúnak a tálibok. De ő hamar rájött, miről van szó, és segítséget kért az afgán hadseregtől.

Zokogva hallgatták végig az afgán törzsi vezetők Dzsuma Gul történetét a Vihar előretolt műveleti bázison az dél-afganisztáni Ghazni tartományban. A hatéves kisfiút elmondása szerint öngyilkos merényletre próbálták rávenni a tálibok, jelentette az AP.

Hamar rájött

A nővérével élő, fémhulladékgyűjtésből élő kisfiút a múlt hónapban kapták el a tálibok. Arra kényszerítették, hogy mellényt öltsön. Azt mondták neki, hogy ha megnyomja a gombot a mellényen, virágokat fog szórni. Azt tanácsolták, akkor nyomja meg a gombot, ha amerikai katonák közelébe ért.

"Amikor felvettem a mellényt, nem tudtam mit gondoljak, de aztán éreztem, hogy bomba" - nyilatkozta az AP-nek Dzsuma Gul. Miután erre rájött, az afgán katonákhoz ment segítségért.

Megzokogtatta a törzsfőket

Bár a kisfiú történetét független források nem erősítették meg, az afgán hatóságok, az amerikai és a NATO-parancsnokság is igaznak tartja.

A kisfiú hétfőn a Vihar katonai bázison a ghazni törzsek öregjeinek is előadta a történetét. Az AP beszámolója szerint a törzsi vezetők nyelvcsattogtatással fejezték ki felháborodásukat, a végén pedig zsebkendővel törölgették könnyeiket.

A tálibok amerikai propagandának minősítették a történetet. Ugyanakkor a múlt héten egy pakisztáni újságíró olyan felvételeket közölt, amin a tálibok tizenkét éves fiúkat avatnak öngyilkos merénylővé egy kiképzőtáborban.

Forrás: Index

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrök ébresztették az elaludt betörőt

A polc alatt aludta az igazak álmát egy betörő a Borsod - Abaúj - Zemplén megyei Mályiban, amikor a… Tovább olvasom