Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Hatezer hektáron vadászhatnak

A Mosonszentjánosi Vadásztársaság – melynek negyvenkét tagja van – saját területen gazdálkodhat az idei évtől. 2005 őszén egyesült két helyi vadásztársaság, mely mostanra önálló vadászterülettel és vadászati joggal rendelkező vadásztársaság lett. Közel 6000 hektáros területet „szereztek” a közelmúltban, amelyen a vadászati jogot gyakorolhatják, és amelyen gazdálkodniuk kell.

Idén külföldi vadászokat látnának vendégül, amiből bevételt remélnek: a befolyt összeget a társaság többek között a vadak által okozott mezőgazdasági károkra fordítaná, de fejlesztésként új vadászlesek felállításához, a téli vadetetésekhez is hozzájárulhatnának. Emellett az állatok egészségének megőrzésére és felügyeletére is nagyobb összegeket költenének.
A két helyi társaság egyesülése előtt egyébként mintegy 2400 hektár bérelt területen vadászott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom