Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Hatmilliárd a Dél-Alföldi régiónak

A Dél-Alföldi régió számára az elkövetkezendő időszakban közel hatmilliárd forint fejlesztési forrás nyílik meg két pályázat keretében. Erről Dr. Balogh László, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Kecskeméten.

Az egyik pályázat a régió kistérségeinek és településeinek közúthálózatának korszerűsítését, fejlesztését támogatja. A konstrukció célja a kül- és belterületen megfelelő sűrűségű, kiépítettségű és jó minőségű alsóbbrendű és helyi közúthálózat biztosításával a kistérségek összefogásának erősítése, a kistérségi központok, települések népességmegtartó képességének javítása, a városi szolgáltatások elérésének, illetve a gazdasági fejlődés és társadalmi innovációk minél gyorsabb terjedésének elősegítése. A belterületen jelentősen növelhető a forgalmi és gyűjtő utak kiépítettsége, korszerűsítéssel javítható a meglevő hálózat állapota. A célok megvalósítására 4,7 milliárd forint forrást biztosít a kiírás. Erre önkormányzatok, önkormányzati társulások és költségvetési szervek nyújthatják be pályázatukat.

A másik pályázat több mint 1 milliárd forint értékben a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést, azaz az akadálymentesítést kívánja támogatni. A projekt támogatja mind a fizikai, mind az infokommunikációs akadálymentesítést. Erre az önkormányzatok mellett egyesületek, egyházak, alapítványok és non-profit szervezetek is benyújthatják pályázatukat. A pályázatokról bővebben az „Önkormányzati és állami tulajdonú belterületi, valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztése" esetén a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségen (www.del-alfold.hu ) , valamint az „Akadálymentesítés" esetén a VÁTI Kht. (www.vati.hu) lehet érdeklődni.

Információ: DARFT

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. július 18.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maffiaellenes razzia Dél-Olaszországban

Az olasz csendőrség nagyszabású razziát kezdett a dél-itáliai Puglia régió közigazgatási székhelyén,… Tovább olvasom