Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Hatmilliárd fejlesztésre

A győri önkormányzat 5 milliárd 901 millió forintot költ idén beruházásokra – ezek közül szemezgettünk néhányat.

Révfalui terület-előkészítés: Megépült a Körtöltés utca folytatása, mellette járdával, parkolóhelyekkel, közvilágítással.
Vízrendezés: Átépítették a pataházi átemelőt. Emellett folyamatban van a gorkijvárosi csapadékvíz-elvezetési rendszer műszaki átadás-átvételi eljárása, és megkezdték az Áldozat utca, a Duna utca és a Hédervári úti csapadékvíz-elvezetési problémák megoldását.
Közvilágítás: Korszerűsítést végeztek az adyvárosi vásárcsarnok környezetében, a Fészek utcában, a Hungária utcában, a Corvin utcai garázsok előtti területen, a belvárosi Sarló közben, a Bástya utcában, az Apáca közben, a Kiss János utcában és a Kisfaludy utca egy részében.
Vízvezeték-építés: A megyei területfejlesztési tanácstól nyert négymillió forintos támogatással, hárommilliós önrésszel, lakossági szerepvállalással befejeződött a kivitelezés az Erdősor utcában.
A szennyvíztisztító továbbépítése: A beruházás megfelelően halad, a készültségi fok 74 százalékos. Október 20-án megkezdődött a próbaüzem. A dél-nádorvárosi átemelőt és a szennyvíztisztító telepet összekötő nyomóvezetéket megépítették, de még nem kötötték össze a meglévő vezetékkel. A komposzttelepen a próbaüzem február 20-án kezdődik.
Azbesztmentesítés: Elkészült 32 épület (1691 lakás) azbesztmentesítése. Az érintett lakók száma eddig 5073, összesen 167 tonna azbesztet távolítottak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael megelőző csapást mérne Iránra

Izrael azt fontolgatja, hogy megelőző csapást mér az iráni atomlétesítményekre. A hírt, mely szerint… Tovább olvasom