Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Hatmilliárdos hitelt vett fel a Rába

A Rába rt. legnagyobb leányvállalata, a Rába Futómű Kft. en 6 milliárd forintos hitelt vett fel.
A Rába rt. legnagyobb leányvállalata, a Rába Futómű Kft. stratégiai céljainak megvalósítása érdekében 6 milliárd forintos hitelszerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársasággal – közölte tegnap a győri gyár. A Rába Futómű Kft. a 6 milliárd forintos hitelt fejlesztéseinek finanszírozására fordítja. A beruházások segítségével a társaság kiemelt technológiáinak világszínvonalú megújítását hajtja végre.

A fejlesztések célja a vállalat további piaci növekedésének elősegítése, és a hatékonyságjavítás révén versenyképességének erősítése. A Rába Futómű Kft. árbevétele 2004-ben 25,9 százalékkal 25,3 milliárd forintra nőtt, jelentősen meghaladva az előző évit. A növekedés fő mozgatórugója az üzletág stratégiájának megfelelően európai projektjeinek felfutása, és az amerikai haszongépjármű-ipar erős fellendülése volt.

A vállalat által most felvett 6 milliárdos hitelkeretből 4,2 milliárd forint hosszú lejáratú, míg 1,8 milliárd forint középlejáratú forgóeszközhitel. Pintér István, a Rába rt. vezérigazgatója a hitelszerződés aláírásakor úgy fogalmazott: a hitel segítségével végrehajtott technológiakorszerűsítés újabb stratégiai jelentőségű üzletek megkötését alapozhatja meg a haszonjármű-futóművek, ezek főegységei és alkatrészei piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A flamenco mesterei Győrben

Modern spanyol tánc tradicionális fűszerezéssel - ez várható a Fuego! győri előadásán.  Tovább olvasom