Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Havi hatszázezret kereshetnek az országgyűlési képviselők

Bruttó hatszázezres kereset mellett a képviselők laptopot, senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak, valamint a fővárosban irodát használhatnak - írja a Magyar Hírlap.
Bruttó hatszázezer forintot fognak keresni az országgyűlési képviselők, amennyiben a parlament elfogadja azt a jogszabálytervezetet, amelyet a Fidesz frakciója hamarosan az Országgyűlés elé terjeszt - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Hírlap.

A lap úgy tudja: külön díjazás jár majd a bizottsági elnököknek és alelnököknek. Mint írták, a képviselők laptopot, senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak, a fővárosban irodát használhatnak, és bérelt lakás is jár nekik, ez utóbbi rezsijét ők állják.

A Magyar Hírlap úgy tudja: a tervezetben az szerepel, hogy az Országgyűlés Hivatala a Parlament épülete környékén vásárol majd lakásokat, amelyekbe négy évre az a képviselő költözhet majd be, akinek nincs a nevén fővárosi ingatlan.

Az még nem dőlt el, hogy a módosítások már 2012-től életbe lépnek-e, vagy az új rendszert 2014-től, az új kétszáz fős parlamentre szabják - írták. Készül a renitens képviselőket szigorúbban szankcionáló házszabály és a Fidesz-frakcióban már készül az új pártszabályozás is - tették hozzá.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. Clyde 2011. szeptember 22. 19:46
  „Nem értem, nem értem, nem értem. Hol van, amiért megéri ez nekik? Kompenzálni kell a rezsiért pl. meg az át nem ruházhatóságért, és, hogy félni kell, hogy renitensnek nyilvánítják.

  De tényleg, már alig várom, hogy kiderüljön pár dolog a mellette elfogadott előnyökről (a már nyilvánvalókon kívül, persze).”
 • 81. szgd-i 2011. szeptember 22. 19:39
  „Látom sok hozzászóló nagyon tájékozatlan az állami fizetések tekintetében, minden viszonyítás kérdése.
  Példaként említem érdemes tanulmányozni mondjuk a köztisztviselőkre vonatkozó bértáblákat. Konkrétabban: kezdő aki az érdemi munkát végzi az minimálbér, ugyanez 10-15 éves munkaviszonnyal 150-200 ezer, középszintű vezető (oszt. vez.) 400-500 ezer, vezető 500-600 ezer, felső vezető pedig millás nagyságrend. Ezek az összegek csak durva számok, szórás azért van persze bőven, pótlékok, cafeteria, stb.
  Egy regionális vagy országos vezető kereshet annyit vagy többet mint pl a miniszterelnök, akkor mi is a sok vagy kevés? Ilyen összevetésben nem is sok a 600 ezer képviselői tiszteletdíj, a privát szektorról nem is beszélve. Ott még nagyobb fizetések jönnek ki (közép és felső vezetők tekintetében)!”
 • 80. spiler 2011. szeptember 22. 17:58
  „csak ott űlmek nincs teljesitmény
  legyen egy abér+ ha a GDP nő akkor kapjanak pénzt/jutalmat/ha nem akkor dolgozzanak”
 • 79. vityillo65 2011. szeptember 22. 17:19
  „Nagyon helyes! Annyira megérdemlik. Ki másnak adnának ennyit, mint a parlamenti szegény képviselőknek? Sőt, még akár országos gyűjtést is kellene kezdeményezni szegények megsegítésére.

  X_Y - igazad van. És még egy: szerintem még a budapestinek sincs nevén ottani ingatlan. Csak így tovább!

  Ugye nem vette senki komolyan az első két soromat?”
 • 78. Ferrer 2011. szeptember 22. 16:59
  „Csak 600 ezret? Adjunk már nekik többet, mert így akár 3 évig is spórolniuk kell egy új Audira :(”
 • 77. X_Y 2011. szeptember 22. 14:49
  „"senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak"

  Nem is a kártyát fogják átruházni, hanem a benzint: sógor-koma-jóbarát autóját is megtankolják...”
 • 76. tirpák 2011. szeptember 22. 12:11
  „több pénzt nekik !”
 • 75. deszkás 2011. szeptember 22. 11:33
  „PIMPA! Hogy néz ki egy miniszter egy Skodában? Majmolás nemcsak a kisember gyengéje.”
 • 74. macska125 2011. szeptember 22. 11:23
  „Ja persze és sírnak, hogy kevés az önkormányzatoknál a pénz.
  Na meg mennyi felesleges létszám, ez azért csak nőtt a rendszer váltás óta. Lehet hogy névlegesen csökkent,
  csak átkerült újonnan létre hozott különböző hivatalokba.
  Keressenek, de fizessék meg rendesen a dolgozót, ne lefele faragják állandóan a fizetéseket, juttatásokat.”
 • 73. Pimpa42 2011. szeptember 22. 11:22
  „Biztosan megvásárolták, nem lízingelik?

  Egyébként a miniszterek - akiknek ~100 millióért vásároltak skodákat ugye - többnyire inkább maradnak a megszokott autóknál.
  "inkább maradtak az eddig jól bevált hivatali autójuknál. A minisztériumi adatlapjuk szerint Fellegi Tamás fejlesztési miniszter továbbra is egy Audi A6-ossal jár, Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter sem hajlandó megválni a hároméves Lexus HS-étől"

  "Eddig három miniszter cserélte le az Audi A6-osát az új Superbre"”
 • 72. vélemény 2011. szeptember 22. 11:09
  „Egy kis extra juttatás a képviselői és polgármresteri jövedelmek mellé.
  A polgármesteri hivatal luxusautót vásárolt Botkának
  Egy prémiumkategóriás SAAB-ra cserélte le Botka László, Szeged polgármestere a ,,régi" négyéves autóját. Haág Zalán (Fidesz-KDNP) szerint semmi sem indokolja az adófizetők pénzéből finanszírozott tízmillió forint feletti luxuskiadást.
  ,,A szegedi polgármester biztonsága és kényelme fontos, hiszen Botka Lászlóból csak egy van. De ha a miniszterelnök-helyettes, illetve a miniszterek beérik hatmilliós Skodákkal, akkor városunk polgármesterének sem indokolt jóval tízmillió forint feletti személyautóra költenie az adófizetők pénzét. Különös tekintettel arra, hogy közben egy MSZP-s képviselő javasolja azt, hogy a szegedi tömegközlekedési díjakat emeljük fel, ...”
 • 71. niemand 2011. szeptember 22. 10:34
  „S ezzel párhuzamban, 60 ezerből próbálnak élni emberek, de becsületesen!”
 • 70. babar 2011. szeptember 22. 09:29
  „Hol lehet elolvasni a DM-en, hogy polgármesterünk új autót kapott?”
 • 69. ketrin72 2011. szeptember 22. 09:14
  „most tud valaki , valamit hogy tényleg eltörlik a délutáni potlékot?,,
  mert akkor sokan nagy bajba kerülnek, főleg ha a családfők 2 műszakban dolgoznak, az havi 20-30ezer ft :(”
 • 68. Zka 2011. szeptember 22. 09:03
  „38: tudom, hogy ez szleng, de attól még primitívség.
  Azért jó látni, hogy nem csak én gondolom azt, hogy nem a havi 600 a sok, hanem a 80-100 a kevés.”
 • 67. Együgyű 2011. szeptember 22. 08:46
  „Havi hatszázezret kereshetnek az országgyűlési képviselők

  Tisztelt demokratikus EU-s polgárok!
  Miért háborogtok. Hiszen nekünk még több áldozatot kellene vállalnunk a mi drága politikusainkért, mert a fejlett nyugati jövedelmektől így is elmaradnak! Örülnünk kell így is, hogy kevesebbet síbolnak el, és köreiket is kevésbé támogatják?
  Érezhetitek (80%) bőrötökön is hogy milyen eredményes valamint hatékony munkát végeznek nap, mint nap.
  Őröljetek, hogy oda ne gyűrűzik be a külső nehéz helyzet és a mi országunk sz.. körülményei.
  Nézzétek meg a ti igazi EU-s fizetéseteket, a majdani nyugdíjatokat, a mai nyugdíjakat és rokkant nyugdíjakat. Olyan emelés lesz az elkövetkező időben, hogy el sem tudjátok képzelni. Javasolnám az összes förtelmesen magas nyugdíjból és rokkant nyugdíjból 50%-ot vonjanak le a szabad haza érdekében. Így más mellett a gyógyszerek árait nem tudják és tudnák fizetni a fentiek! Ez által elmehetnek az örök vadászmezőkre az indiánok közé oda föl.
  Mennyivel kevesebb problémátok lenne, valamint több maradna nektek. Igaz lehet, ezt sem kapnátok meg. Feltételezem tinektek is eljön egyszer ez az idő és ebben ti is részesültök.
  Eltartani sem kellene senkit érdemtelenül. Egyeseknek közületek eltartanak, ilyen volt léhűtőket sem kellene eltartani. Igaz ti is majd a helyükre léptek a egyszer távoli jövőben.
  De akkor a mostani tettekre ki fog emlékezni. Persze ti zúgolódtok megint egy rövid ideig. De a gyerekeitekért és unokáitok érdekében el kell majd mennetek. Minden politikusra vonatkozik: Nem lehet az, hogy ők áldozatot vállaljanak és megérezzék, hogy mi hogyan élünk. A hatékony és eredményes munkájukat ne befolyásolja, ha esetleg a napi megélhetési problémával küzdenének. Igaz a politika nem számít munkavégzésnek. Talán csak játék a szavakkal? Ki tud nagyobbat mondani? Most már lehet ócsárolni egymást!

  Éljen a Fidesz-KDMP pártszövetsége!!!
  Persze a többi párt is!

  OFF”
 • 66. Pimpa42 2011. szeptember 22. 08:45
  „Voltaképp minek nekik például laptop?”
 • 65. Lutetia 2011. szeptember 22. 08:08
  „Gondoljunk bele: Magyarországon az átlagjövedelem 202e Ft. A munkaviszonnyal rendelkező mintegy 3,5 millió ember közül csupán 450e ember keres ezen átlag felett, a maradék több mint 3 millió csak bruttó 202 ezret, vagy annyit sem keres. Ha ilyen arányok mellett is 202 ezerre jön ki az átlag, az azt jelenti, hogy iszonyú nagy eltérés van a magas jövedelműek és az alacsony jövedelműek jövedelme között. Ilyen körülmények között nemcsak a képviselők 600 ezres fizetése meríti ki a népnyúzás fogalmát, hanem az egykulcsos lineáris adórendszer is. Ne higgyétek el, hogy az egykulcsos adó igazságos, mert egyenletes adóterheket jelent! Ez nem igaz, mert a maga a jövedelmek eloszlása sem egyenletes, különösen Magyarországon nem!!! Erre csak rádob egy lapáttal a képviselők javasolt fizetése és juttatásai.”
 • 64. papsajt 2011. szeptember 22. 07:59
  „normálisabb országokban, minimális tisztelet díjat kapnak csak, nemhogy saját fizetésről szavazzanak!
  600.000Ft válság idején?”
 • 63. qrumpli 2011. szeptember 22. 07:22
  „Aztaaaaaaaaa mék képviselőnek.
  Kit kell képviselni? Ennyiért az ördög mellett is kiállok.”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimálbér-javaslat: a VOSZ kompenzációt kérne, az MSZOSZ többet vár

A VOSZ szerint a munkaadók versenyhelyzetük és költségeik miatt csak akkor tudják 92.000 forintra… Tovább olvasom