Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Haza és Haladás: tisztességesen és törvényesen gyűjtik az adatokat

Az egyesület szerint a szükséges adatvédelmi bejelentések megtörténtek.
A Haza és Haladás Egyesület szerint tisztességes és törvényes az adatgyűjtésük.

Az egyesület vasárnap közleményben reagált arra, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján törvénytelennek nevezte az Együtt 2014 adatgyűjtését, amelynek ügyében adatvédelmi vizsgálat indult.

Az egyesület azt írta: "Kocsis Máté hazudik. A Haza és Haladás Egyesület adatgyűjtése mind a Facebook-on, mind pedig másutt tisztességesen és törvényesen történik".

Az egyesület szerint a szükséges adatvédelmi bejelentések megtörténtek. "Péterfalvi Attila hivatalának vizsgálata pedig az adatkezelés ügyében jogsértést nem tud megállapítani", mivel a felhasználók körültekintő és részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen célból, milyen adataikkal lépnek kapcsolatba az Együtt 2014 Választói Szövetséggel - olvasható a közleményben.

Az egyesület úgy fogalmazott: "szemben Kocsis Máté hazug fantáziálásaival, a felhasználók csak azokat az adataikat adják át, amelyeket beírnak az adatgyűjtő ívbe. A Haza és Haladás Egyesület adatgyűjtése törvényes, és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az a sok-sok ezer aktivista, aki segíteni akarja a mozgalmat a kormányváltó szövetség felépítésében, kapcsolatba léphessen a szervezettel".

Kocsis Máté arra szólította fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, hogy amíg nem születik meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatának eredménye, függesszék fel az adatgyűjtést. Közölte továbbá, hogy a Fidesz még mindig választ vár az Együtt 2014-től arra, kik, miért, milyen országokban és milyen szervezeteken keresztül összesítik ezeket az adatokat. Összegzése szerint mindez alkalmas lehet a választások tisztaságának befolyásolására.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2013. március 26. 09:20
  „No coment !
  ,,A Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványt 2010. december 31-én jogerős végzéssel, 11 260-as nyilvántartási számon jegyezte be a Fővárosi Bíróság.
  Az alapítvány alapítója Bajnai Gordon volt miniszterelnök.
  A kuratórium elnöke: Hegedüs Dóra, tagjai: Szigetvári Viktor, dr. Tordai Csaba.
  A felügyelőbizottság elnöke: dr. Oszkó Péter, tagjai: dr. Balázs Péter, Mester Zoltán."

  <moderálva>”
 • 3. pachakuti 2013. március 24. 21:09
  „"... az oldalon regisztráló állampolgárok hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes és érzékeny adataikat harmadik személynek továbbítsák. Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg.
  Emellett a csatlakozó állampolgárok ahhoz is hozzájárulnak, hogy Európán kívüli országba továbbítsák adataikat"

  Bizony, bizony egy másik ország... és Európán kívüli... Valószínűleg nem Szingapurra gondoltak. Van közelebb, a szívükhöz és értékrendjükhöz közelebb álló, hatvanegynéhány éves ország is.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. március 24. 20:05
  „1#-es ! nem is sejted ?... nna...na...pont azok ! A nagyobb bűn hogy, az agyamentek önként engedik rá a
  piócákat a saját életükre !”
 • 1. csergemerge 2013. március 24. 19:49
  „kik, miért, milyen országokban és milyen szervezeteken keresztül összesítik ezeket az adatokat???
  Ezt azért nem ártana tudni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás a záhonyi határállomáson

A belépő forgalomban kétórás, míg a kilépő oldalon háromórás átkelési várakozás alakult ki. Tovább olvasom