Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hazai kórházakban jelentkezhetnek a szlovákiai betegek

A szlovákiai egészségügyben kialakult helyzet akár oda is vezethet, hogy a határ közelében lévő magyar kórházakba jelentkeznek felvételre a szlovákiai betegek - írta a Borsod Online.
A hírportálnak Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa a hétfői szlovákiai bejelentés kapcsán - amely szerint szükségállapotot hirdetnek ki 15 szlovákiai kórházban az ország egészségügyi rendszerében kialakult válsághelyzet miatt - azt mondta: ez esetben "a határ közeli kórházaknál biztosan jelentkezni fognak a szlovákiai betegek".

A szakember hozzátette: valószínűleg a két érintett államnak kellene megegyeznie abban, hogy nálunk (illetve Szlovákia többi szomszédjánál) milyen feltételek között fogadják a kórházak a szlovákiai betegeket.

Csiba Gábor tudomása szerint "az ellátásoknak közel azonos áruk van itt is, mint ott". Megjegyezte: azzal nemigen számol, hogy a szlovákiai betegek a saját zsebük terhére kérnének itteni ellátást - írta a boon.hu.

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2011. december 01. 07:38
  „Mi ebben az új? Emlékeztetőül:a Makói kórháznak 85 milliós hátralékot hátrahagyva szültek "romániai betegek". A mai napig nem tudni ki állta a számlát csak sejteni lehet mi.”
 • 4. Emberségetavilágnak 2011. december 01. 06:17
  „"Másról beszél, mint Bodóné, amikor a bor árát kérik." Terelés. Itthon, kérem, itthon nagyon nagy baj van és ez a baj nem lesz kisebb attól, hogy a szomszédban is rosszul mennek a dolgok.
  Ha a Magyar Beteg Polgár a lelke mélyén önvigasztalásul sorsközösséget vállal a Szlovák Beteg Polgárral, az siratóballada és nem megoldás.
  Attól nem is beszélve, hogy a Magyar-Szlovák határ közelében magyarok, magyar származású emberek élnek.”
 • 3. CsImre 2011. november 30. 20:38
  „Van a magyar egészségügynél is rosszabb itt, Európa szívében? Érdekes.”
 • 2. .suhym. 2011. november 30. 20:37
  „Hippokratész forog a sírjában.”
 • 1. spiler 2011. november 30. 20:33
  „na nekik annyi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegverekedés Gyöngyöspatán: szerszámokkal estek egymásnak

Egy korábbi nézeteltérés miatt robbant ki a vita a helyi lakosokból álló két csoport között. Hárman… Tovább olvasom