Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Hazai pályán a nyúli polgármester

Nyúl új polgármestere, Schmiedt Henrik egyedülálló, a községben él, ahogy szülei és felmenői. A fiatalember Nyúlon kezdte iskoláit, majd folytatta Győrben és fejezte be a Széchenyi István Egyetemen, a nemzetközi kapcsolatok szakán. Az önkormányzati irányítási munkában ugyan nincs tapasztalata, van viszont a fejlesztési munkákban és az európai uniós pályázatok írásában, amit a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél szerzett.

Nyelveket beszélő, ismerői szerint racionális gondolkodású ember. A polgármesterség új lesz számára, munkahelye, a hivatal azonban nem.

– Ismerkednem nem kell kollégáimmal – mondja –, ahogy nekik sem velem. Két éve, 2004-ben hét hónapig a polgármesteri hivatalban dolgoztam.
Alaposan, minden tekintetben megfiatalodott a nyúli önkormányzat. Az új polgármester mindössze 27 éves. Hat új képviselőt választott október 1-jén a település, közöttük 34–35 éves fiatalokat. A polgármesternek öt vetélytársa volt, nemes és kemény versenyben győzött.
Legfontosabb teendői között említi a rendezési terv végleges lezárását, valamint azt, hogy segítséget nyújtsanak a telektulajdonosoknak a telekmegosztásban, a közművesítésben és új utcák kialakításában. Az új önkormányzat célja olyan terület kijelölése a községbe települő vállalkozások számára, amelyekkel nem zavarnák a lakosság életét. Nagyon fontosnak tartja a polgármester, hogy megőrizzék Nyúl, ezen belül Nyúl-hegy értékeit. – Nagyon szép és gazdag ez az örökség – hangsúlyozza Schmiedt Henrik.
Nyúl önkormányzatának nincs adóssága, rendezett viszonyokat kapott örökül, jó alapot, amelyre lehet építeni az elkövetkezendő évek fejlesztéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom