Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hazatérő vállalkozó tartóztatta fel

A harmincegy éves jobaházi F. Gy. fogta el a hét eleji, falubéli rablás elkövetőjét. F. Gy. elmondta: alapjában szelíd ember, ám erős igazságérzete miatt avatkozott közbe. Az, hogy az üldözésben megsérülhet, csak utólag jutott eszébe.
– Hétfő délután ebédelni jöttem haza Jobaházára, mikor a házunk előtt egy símaszkos alakot láttam futni – kezdte a hétfői események elbeszélését a jobaházi F. Gy. (Kisalföld , február 28.). A harmincegy éves vállalkozó elmondta: a símaszkos férfi táskával a kezében rohant az utcán, ezért autójával követte, majd az egyik háznál gyalogosan folytatódott az üldözés.
A ház teraszán érte utol a rablót, ahol kiszedte kezéből a táskát, majd felhívta a rendőröket. Ezután leállította a saját autóját. Ekkor próbált meglógni a rabló, aki a szomszéd utcában álló autójához szaladt. F. Gy utánafutott és kivette a kulcsot a kezéből. A rendőrök nemsokára megérkeztek és átvették az elkövetőt.
F. Gy szerint az elkapott tettes végig nyugodtan viselkedett. Egyre csak azt hajtogatta, hogy milyen kár volt ezt az egész rablást elkövetni. Sem ellenállásra, sem szökésre utaló szándékot nem tapasztalt az elkövetőnél. – Egyszer akart elillanni, miközben az én autóm motorját leállítottam. Ám utána elvettem az autókulcsát és a rendőrök kiérkezéséig nem történt egyéb – mondta F. Gy.
A fiatalember hangsúlyozta: az üldözés közben nem is gondolkodott azon, hogy a rabló esetleg ellenállhat, vagy lehet nála fegyver. – Ha megláttam volna nála valamit, határozottabban léptem volna fel – mondta F. Gy., aki alapjában véve szelíd embernek tartja magát. Ahogy mondta: igazságérzete kerekedett felül óvatosságán akkor, amikor a rabló után vetette magát.
– Míg a rendőrökre vártunk, akkor merült fel bennem, hogy a testi épségem is veszélybe kerülhetett volna – mondta a nap hőse, aki szerint talán kisgyermekkorában verekedett utoljára. Az elfogás után inkább lelkiismeret-furdalást érzett. Az elkövetőt nem látta bűnöző típusnak, csak egy hirtelen megtévedt fiatalembernek, aki nem is gondolta át tettének következményeit.
F. Gy. úgy véli, ha ilyen eset máskor is előfordulna, akkor is hasonlóan viselkedne. Ez talán már gyermekkorában ivódott belé, hiszen szülőfalujában, Rábatamásiban is figyeltek az emberek egymásra és környezetükre. A fiatalember elmondta: szülei jelenleg még nem tudnak a dologról, de felesége és kisgyermekei nagyon büszkék rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért az állatvédők tüntetésével?

Tovább olvasom