Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Hazautazhat a Franciaországban magára hagyott magyar fiú

A lyoni magyar főkonzulátus és a francia hatóságok jóvoltából hamarosan hazautazhat az a 17 éves magyar fiatalember, aki pénz nélkül, egyedül tartózkodott Dél-Franciaországban.
A lyoni magyar főkonzulátus és a francia hatóságok jóvoltából hamarosan hazautazhat az a 17 éves magyar fiatalember, aki pénz nélkül, egyedül tartózkodott Dél-Franciaországban és hétfőn a francia csendőrség oltalmába került - közölte szerdán telefonon Püspök László főkonzul.

Azután, hogy a csendőrség a franciául nem beszélő fiú személyi igazolványából kiderítette állampolgárságát, valamint felmérte pillanatnyi anyagi körülményeit és létbiztonságát, azonnal felvette a kapcsolatot a főkonzulátussal.

A külképviselet ezután intézkedett arról, hogy amíg a fiatal hazautazása nincs biztosítva, ideiglenesen elhelyezzék őt egy gyermekintézményben. Közben kapcsolatba tudtak lépni a fiú Magyarországon tartózkodó egyik szülőjével, aki ígéretet tett arra, hogy miután gyermeke hazaér, gondoskodik róla.

A fiú hamarosan hazautazhat, aminek költségét a magyar állam fedezi - mondta el Püspök László.

A Le Monde című francia napilap internetes kiadása szerint a fiú anyjával és annak élettárssával utazott autóval Franciaországon át Nagy-Britanniába. A tatabányai illetőségű 17 éves fiatalt saját elbeszélése alapján egy bőrönddel a kezében vasárnap este magára hagyták az A8-as autópálya egyik pihenőjében.A fiú ezután gyalog elindult Magyarország felé. A rendőrség a D7 jelű közúton talált rá Adrets de l,Estérel helységben, majd a francia hatóságok biztonságba helyezték őt, és "fiatalkorú személlyel szembeni erkölcsi és anyagi gondatlanság, veszélyeztetés" címén vizsgálatot indítottak ismeretlen személy ellen.

Mozgósították a lyoni magyar főkonzulátust is, hogy próbáljon meg kapcsolatba lépni a fiú Magyarországon tartózkodó apjával - írta a Le Monde.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosok is elismerik, hogy szükség van az átalakításokra

Az orvosok elismerik, hogy szükség van az egészségügy átalakítására, de többségük elutasítja a… Tovább olvasom