Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Házi őrizetbe helyezték a BKV volt jogi igazgatóját

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, s egyúttal elrendelte házi őrizetét - közölte a bíróság pénteken.
A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 6-i végzésével Sz. György előzetes letartóztatását december 7-ig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett; a Fővárosi Bíróság a jogorvoslati kérelmet alaposnak találta - tették hozzá.

Mint írták: Sz. György esetében a szökés és elrejtőzés veszélye nem oly mértékű, amelyet a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne csak kizárni, vagy lényegesen csökkenteni. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 16-ig tart - olvasható a közleményben.

Sziebert Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben.

A rendőrség aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, Sziebert Györgyöt, valamint Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták.

Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, Fuzik Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.

Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették, azóta ő is házi őrizetben van.

Olvasóink írták

  • 3. Vörcsi 2010. szeptember 18. 15:42
    „Könyörgöm! Legyenek tekintettel az "öregecske" olvasókra is, ne naponta csöpögtessék az ilyen híreket! Nem tudjuk követni. Elég lesz félévente felsorolni a neveket. Átfutjuk, megrágjuk, nyugtázzuk. Szavazni nem ezek alapján fogunk:”
  • 2. Commander-V2 2010. szeptember 18. 00:01
    „10%”
  • 1. történész 2010. szeptember 17. 18:53
    „és a fidesz mutyisok ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal rablók házi őrizetben

Házi őrizetbe helyezett a székesfehérvári városi bíróság pénteken két 16 éves fiút, azzal… Tovább olvasom