Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Házi őrizetbe helyezték Biszku Bélát

A bíróság megváltoztatta a lakhelyelhagyási tilalmat elrendelő határozatát, és Biszku Bélát egy hónapra házi őrizetbe helyezte.
A Fővárosi Törvényszék, megváltoztatva a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) lakhelyelhagyási tilalmat elrendelő határozatát, egy hónapra házi őrizetbe helyezte "B. Bélát" - közölte honlapján a törvényszék pénteken.

Biszku Béla ellen több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy. A BKKB szeptember 10-én rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügyész fellebbezést jelentett be a házi őrizet elrendelése érdekében, a védő pedig a tilalom megszüntetését kérte.

A törvényszék az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és úgy foglalt állást, hogy - figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére - a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele és folyamatos ellenőrzése csak házi őrizettel biztosítható. Hozzátették: csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy "B. Béla" a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indított nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozással a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg.

Biszku Bélát két 1956-os - a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni - sortűzzel kapcsolatban gyanúsították meg.

Olvasóink írták

 • 4. Queenmargareth 2012. szeptember 22. 17:29
  „3. bánki 2012.09.22. 10:26 szóval, hova várat, amikor félholtak és holtak már?A kölykeik meg ott ülnek a kormányban?ha valami ebben nem tetszett a szót moderálja ki kedves.”
 • 3. bánki 2012. szeptember 22. 10:26
  „A bűn az bűn még akkor is ha komcsik követték el.

  Az október 26-a és 29-e között bekövetkezett 45 "sortűz" körülményeinek vizsgálata és a bűnösök megbüntetése még várat magára.”
 • 2. klj-54 2012. szeptember 21. 22:27
  „Retteg a hatalom?”
 • 1. zero 2012. szeptember 21. 18:08
  „22 évig nem zavart senkit ? Rég lógni kellet volna neki .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmenő rendszerben vezethetik be a területi rendszámot

Az EU több tagállamában eredményesen működik a területi rendszám - közölte a nemzeti fejlesztési… Tovább olvasom