Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Házi őrizetbe kerültek az őssejt-ügy gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Yurij Baltaytis professzort és asszisztensét, akik a gyanú szerint társaikkal együtt tiltott őssejtkezeléseket végeztek Magyarországon.
A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész fellebbezést jelentett be - közölte a bíróság a honlapján.

Sajtóhírek szerint a két gyanúsított korábban azért volt előzetes letartóztatásban, hogy így akadályozzák meg külföldre menekülésüket.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást. A gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejtkezeléseket 2007-től, anyagi ellenszolgáltatás fejében.

Az érintettek egy-egy kezelésért általában 25 ezer USA-dollárt vagy 5 millió forintot fizettek. A rendőrség szerint a gyanúsítottak több helyszínen is végeztek illegális őssejtkezelést, miközben az ezt alkalmazó cégnek csak őssejt tárolására volt engedélye, értékesítésre és beültetésre nem.

Bartha László, az NNI szóvivője az MTI-nek azt mondta: a nyomozás folyamatban van, de arról részleteket nem közölt.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2009. december 10. 13:33
    „Még a mai napig nincs információ arról, hogy mi van Fási Ádám ügyével,aki ugyan ebben a társaságban az igazgatóság tagja volt, természetesen minden képzettség nélkül, hiszen Ő korábban a gyulai "Aranykereszt" Étterem vezetője volt, tehát vendéglátós.Nagyon felvitte az Isten a dolgát,valószínű, sőt egészen biztos, hogy a békéscsabai Állami Gazdaság / BÁG / akkor kereskedelmi igazgatója, Bacsa Vendel komoly pénzügyi segítségével, hiszen Bacsa Vendel rendszeresen nála vendégeskedett a cég többi vezetőjével együtt.Telekgerendáson akkoriban nagy élet folyt,de hogy miként tudott ebbe a körbe bekerülni a beszélni is alig tudó Zsülike édesapja,az a mai napig nem tisztázódott.Hátha mosta nyomozóhatóság talán többet ki tud deríteni erről a "nagyszerű" emberről, aki még egy orvosi team igazgatósági tagja is lehet mindenféle tudás nélkül!Érdeklődéssel figyelem az őssejtügy Fási Ádámmal összefüggő részét és várom a nyomozóhatóság érdemi lépéseit! Ideje lenne már rendet tenni ebben az országban,hogy szakképzetlen, orvosi munkához egyáltalán nem értő volt vendéglátós miként került bele ebbe a "pénzeszsákba",mint igazgatósági tag! Aztán nem elfelejtkezni róla!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakult az MDF gödöllői szervezete

Roszík Gábor evangélikus lelkész vezetésével újjáalakult az MDF gödöllői szervezete; a szervezetet… Tovább olvasom