Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Házkutatást tartottak a TMRSZ székhelyén

Házkutatást tartott a Budapesti Katonai Ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) szekszárdi irodájában - közölte a szakszervezet főtitkára szerdán.
Szima Judit elmondta: a hétfői házkutatáson az ügyészség azt kérte, hogy a szakszervezet adja ki a honlapján regisztráltak adatait, mert bizonyítékuk van arra, hogy a TMRSZ tárol ilyen adatokat.

"A jelen lévő ügyész közölte, hogy vagy elviszik a szervert, vagy letöltik az adatállományt" - tette hozzá.

A szakszervezeti vezető elmondása szerint két rendőr volt a helyszínen, akik azt az utasítást kapták, hogy ne engedjék őt a szerver közelébe. "Az egyik rendőr lefogott és hátracsavarta a karomat" - idézte fel a történteket.

Szima Judit azt is elmondta, panasszal élt a házkutatás ellen. Közölte: a házkutatás után készült orvosi látlelet szerint a karján húzódást és rándulást szenvedett.

A TMRSZ főtitkára a házkutatás előzményeit a szakszervezet honlapján még tavaly megjelent közlemény miatt indult eljárás részének nevezte. A közleményhez 36-an szóltak hozzá a honlapon, ennek a 36 embernek kérték az adatait, nevüket, rendfokozatukat, beosztásukat. A szakszervezeti vezető szerint ilyen adatokat nem kértek és nem tárolnak a hozzászólókról.

A szakszervezeti honlapon 2009. szeptember 23-án közzétett Tájékoztatás a Bajnai Gordon vezette kormányzat újabb rendőrellenes intézkedéséről című írás Győr-Moson-Sopron megyében 122 rendőrségi dolgozó elbocsátásáról tesz említést, és összefogásra szólít fel.

Szima Judit tudomása szerint bujtogatás vétsége miatt indult vele szemben eljárás.

Az MTI-nek nem sikerült elérnie Balogh Zoltánt, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjét.

Balogh Zoltán szerdán az MR1-Kossuth Rádiónak megerősítette, hogy az ügyészség bujtogatás vétsége miatt folytat eljárást, és ennek során május 31-én házkutatást tartott a TMRSZ székhelyén, de a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem közölt. A szóvivő nyilatkozata szerint egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség.

Olvasóink írták

  • 2. nyomdasz63 2010. június 03. 09:02
    „No ! Felszereltem ! A tükröt ! A géptől így rálátok,ha megáll a ház előtt a fekete Pobjeda.Hátul kivágtam a drótkerítésst,oszt usgyi !”
  • 1. KolompárRómeó 2010. június 02. 21:30
    „Kedves kommentelők! Óvatosan! A következő a DM lehet! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - 620 birka pusztult el az elöntött legelőn

620 birka hullott el a két héttel ezelőtti viharban Székesfehérvár közelében, a Gaja által elöntött,… Tovább olvasom