Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Hédervár polgármestere a 4-es választókörzetben

A Polgárok és Polgármesterek Pártja a 4–es számú választókörzetben Juhász József hédervári polgármestert indítja.
Juhász József
A Polgárok és Polgármesterek Pártja a 4–es számú választókörzetben Juhász József hédervári polgármestert indítja országgyűlési képviselőjelöltjeként.

A háromgyermekes mérnök, tanár, szakközgazdász végzettséggel rendelkező településvezető elmondta: családjaink többségét s az önkormányzatainkat megfosztották a napi minőségi élet lehetőségétől. Az olaj-, privatizációs és brókerügyekben eltüntetett több ezermilliárd forint nem az önkormányzatok s választópolgárok jólétét segítette.

A Polgárok és Polgármesterek Pártja célja a polgárok napi minőségi, élhető életének biztosítása, a valódi rendszerváltás. Véleményük szerint ennek érdekében autonóm (önálló) megyék szövetségén alapuló köztársaságot kell létrehozni, olyan kétkamarás megyei és szövetségi parlament irányításával, amelynek tagjai visszahívhatóak, a pénz és a döntések joga a településeken és a megyéken belül maradna: a többség által helyben megválasztott polgármesterek és képviselők döntenének „saját sorsukról".

A demokratikus működés alapja a párt szerint a közvetlen választás és a visszahívhatóság érvényesítése, valamint a véleménykérés elve. Ez alapján a polgárok minden – a hétköznapokat hosszú távon érintő – kérdésben kinyilváníthatják akaratukat akár saját településükön is. Minden kiemelkedő jelentőségű ügyben népszavazással dönthetnek, mely kötelező érvényű a Szövetségi Parlament számára. Juhász József hozzátette: ideje, hogy sorsunkról helyben döntsünk, ne „messze Budapesten" .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresd

a párod!

A győri Szent Cirill és Method alapít-

vány anya- és csecsemőotthon javára ajánlják fel… Tovább olvasom