Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Hedvig igazát bizonygatja

Az eddiginél is zavarosabb kép alakult ki a szlovákiai Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig esetével kapcsolatos fejlemények miatt.
A sértett és az ügyvédje céltudatos magyarverésként értelmezik a történteket és panaszt emelnek az ismeretlen tettesek elleni eljárás megszüntetése, valamint a rendőrségi bánásmód miatt, a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány pedig határozottan állítják: Gál Gábor ügyvéd és az állítólagos sértett nem mondanak igazat, mert a rendőrség megállapításai szerint a Malina Hedvig „által elmondottak nem történtek meg”. A magyar lány állítja: igazat mondott, miután Nyitrán két kopaszra nyírt férfi azért verte meg, mert magyarul beszélt. Állításai mellett a továbbiakban is kitart, mert azok igazak, mint ahogy az is, hogy a kihallgatásán hat rendőr ordítozott vele, akik arra akarták rábírni, hogy mindent vonjon vissza.
Gál Gábor, egy galántai ügyvédi iroda tulajdonosa, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti képviselője a sértettel szerdán Dunaszerdahelyen sajtótájékoztatón ismertette álláspontjukat a média képviselőivel. Következetesen kitartva az ellene elkövetett atrocitás ténye és magyarellenes indítéka mellett, a sértett előbb szlovákul, majd magyarul adta elő az ellene elkövetett támadás mindazon részleteit, amelyekre emlékszik. Hangsúlyozta: igazat mond, és csak arról hajlandó beszélni, amire határozottan emlékszik.
Gál Gábor közölte: panaszt tesz az eljárás jogszerűtlensége, szabálytalanságai, a nyomozás ésszerűtlen megállapításai, az írásszakértő és a törvényszéki orvos szakértő megállapításai, a lányt kihallgató rendőrök módszerei miatt. (mti)

„ Felfedték az arcukat”

Pozsonyban Robert Kalinák belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány, Ján Packa tábornok nyomozati megállapításokra hivatkozva cáfolták a Dunaszerdahelyen elhangzottakat. A korábban több cikluson át szintén parlamenti képviselő, ezt megelőzően pedig szintén ügyvédi gyakorlatot folytató Kalinák érthetetlennek nevezte Gál Gábor magatartását. „Végérvényesen felfedték az arcukat: politikai ügyet akarnak kreálni. A bizonyítékokat egyikük se forgatta ki” – mondta a belügyminiszter, hozzátéve: „Mi a bizonyítékokhoz és nem az érzelmekhez tartjuk magunkat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cséren és Peresztegen is újraindulnak

Cséren és Peresztegen is újraindul az őszi, helyhatósági választáson a jelenlegi faluvezető. Bár a… Tovább olvasom