Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Hegyeshalom: ötvenezer belépő utas naponta

A karácsony közeledtével a szokásosnál nagyobb a forgalom a hegyeshalmi határátkelő belépőoldalán, a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások hazaindulnak az ünnepekre. A határőrség felkészült a nagy forgalomra és várhatóan nem alakul ki jelentősebb várakozási idő.
Néhány napja erősen megnőtt a forgalom a hegyeshalmi határátkelő belépőoldalán a karácsonyi ünnepekre hazaigyekvő, Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások áradatától. A határőrség ezúttal is felkészült a karácsony előtti dömpingre, ennek köszönhetően egyelőre nem alakult ki lényegesebb torlódás az átkelőn. Újszászi Zsolt alezredes, a Hegyeshalmi Határrendészeti Kirendeltség vezetője a Kisalföldnek elmondta: az elmúlt napokban mintegy 50 ezer utast léptettek be naponta, közel kétszer annyit, mint amennyit a kilépőoldalon regisztráltak. A nagy forgalom ellenére nem alakult ki hosszabb várakozási idő az átkelőn.
A határőrség felkészült a megnövekedett forgalomra, így várhatóan a következő napokban sem alakul ki hosszabb várakozási idő. A belépőoldalon folyamatosan hét sávon engedik az autósokat, de szükség szerint akár tizennégy sávon is engedhetik a belépőforgalmat. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a meglévő állomány mellett más kirendeltségekről is ideiglenesen Hegyeshalomba rendeltek kollégákat. Az elmúlt napokban főként a szerb vendégmunkások érték el a határátkelőt, de tegnap óta a románok és ukránok is szép számmal érkeznek. A határőrség még a mai napon számít jelentős forgalomra a belépőoldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stílusos ünnepi üdvözlet

Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna szegedi mesterfodrász egyéni karácsonyi kompozíciója a szakma… Tovább olvasom