Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Hegymászó-felszerelése nélkül maradt Török Zsolt

Török Zsoltnak csak a rajta lévő ruhái maradtak meg, és a hegymászó még mindig az alaptáborban van.
A Mount Everest alaptáborában rekedt Török Zsolt aradi hegymászó, akinek a szombati nepáli földrengést követő lavina a sátrát és a teljes felszerelését elsodorta – közölte szerdán Török Zsolt román hegymászótársainak a Facebook-bejegyzései alapján a maszol.ro portál.

Marius Iliescu bejegyzése szerint Török Zsoltnak csak a rajta lévő ruhái maradtak meg, és a hegymászó még mindig az alaptáborban van. A lavina a teljes felszerelését tönkretette, vagy szétszórta egy óriási területen. Az egyik hegymászóbakancsát a sátor egykori helyétől 500 méterre találta meg" – írta Iliescu. Hozzátette, az Everest meghódítása szinte lehetetlenné vált, mert egyetlen serpa sem akar már a hegyre mászni.

A román hegymászó szerint Török Zsolt lábát megviselte az egyes táborban töltött hosszú idő, és nem tud legyalogolni Lukláig, ezért azt próbálja elérni, hogy a biztosítása ellenében helikopterrel szállítsák Kathmanduba. Hozzátette, a tragédia után amúgy is csillagászati árakra szöktek a luklai repülőjegyárak.

Török Zsoltot a Mount Everest oldalában találta a szombati nepáli földrengés, és az általa előidézett lavina. A hegymászó keddig az egyes táborban tartózkodott, ahonnan helikopterrel szállították le az alaptáborba.

Egy másik román hegymászó, Iustin Ionescu bejegyzéséből kiderült, a négy romániai hegymászó közül már csak Török Zsolt maradt az alaptáborban, a többiek elindultak lefelé. Ionescu fényképeket is közölt az alaptábor sátormaradványai között álló Török Zsoltról. Mint közölte, az aradi mászónak csak hosszas keresgélés után sikerült megtalálnia az iratait és a pénzét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejtügy: Fásy Ádámot is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték

A tényállás szerint egy ukrán tudós módszerei alapján magyar és ukrán orvosok engedély nélkül… Tovább olvasom