Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Heimtexten a Leonell

Tartja korábbi helyzetét a valamikor Győri Textilipari Vállalatként ismert, később részvénytársasággá alakult és a Graboplast-konszern tagjaként is dolgozó Uniontext, amely tavaly július óta új felállásban gazdálkodik.
A Leonell Kft. néven bejegyzett cég fele-fele arányban a helyi menedzsment és az alföldi Csárdatext Kft. tulajdonában van. A győri társaság ügyvezető igazgatója, Horváth Imre a Kisalföldnek elmondta, a cég fél év alatt hétszázmillió forint értékű árut termelt és szolid, 20–30 millió forint nyereséget könyvelhetett el.

Sikerült eddig megtartani a korábban is foglalkoztatott háromszáz munkatársat. A Leonell gyártási körében kiélezett a piaci verseny, ezért is volt fontos a társaság számára, hogy idén is megmutassa magát, részt vegyen a világ egyik legfontosabb textiles-seregszemléjén, a Frankfurtban rendezett Heimtext kiállításon. A győri cégen kívül a magyar textilipart az ugyancsak győri központú Pannon-Flax Rt. és a Gardénia Rt. képviselték.

A Leonell új damaszt ágyneműjét és rusztikus hatású asztalterítőjét mutatta be egyebek között. A társaság képviselői tárgyaltak skandináv, dán, német és osztrák partnereikkel és mintegy 40 millió forint értékű aláírt rendeléssel tértek haza. Némi segítség a győri társaság munkaellátásában, hogy partnerének, a Csárdatextnek nincs kikészítő részlege, a győriek dolgoznak számukra – bérmunkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgó kenyérárusok

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom