Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Helikoptert kell bérelniük a légimentőknek

A saját, két egymotoros helikoptere nem repülhet, így a társaság tendert írt ki két gép közel kétéves bérletére.
Októbertől a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. két egymotoros helikoptere nem repülhet, így a társaság tendert írt ki két gép közel kétéves bérletére - a nyílt felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A két helikopter becsült bérleti díja - 2016. március 10-éig - 682 millió forint. Egy-egy helikopter várhatóan évi 183 órát repül, de az üzemidő ettől 20 százalékkal több is lehet.

A szolgálat magyar lajstromba veszi a helikoptereket. Amennyiben azok tervezett karbantartása meghaladja a 24 órát, a bérbeadónak cseregépet kell adnia.

A jelenlegi személyzet kiképzése EC 135 típusú gépekre szól - ezeket az európai közös helikoptergyár készíti, amely ez év elejétől része a Airbus konzorciumnak - így aki más típusú gépet ajánl, annak vállalnia kell helikopterenként 5 fő és a légiüzemeltetésért, valamint -képzésért felelős vezető átképzését. Ez a költség is része a bérleti díjnak.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek a megelőző két üzleti évi - légijármű bérletéből és ehhez kapcsolódó üzemeltetésből származó - árbevétele együtt elérte a nettó 650 millió forintot.

Az ajánlattételi határidő június 23. A legolcsóbb ajánlat lesz a nyertes.

A bérleti kiírást az indokolja, hogy a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi és debreceni állomásán egymotoros helikopterek szolgálnak. Egy 2012. októberében született EU-s direktíva szerint ez év október 28-ától az egyhajtóműves helikopterek nem repülhetnek lakott terület felett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszáz ittas vezetőt kapcsoltak le a hosszú hétvégén

A több mint 25 ezer ellenőrzött emberből 403-nál mutattak ki alkoholt: a felük biciklis volt. Az… Tovább olvasom