Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Helyreigazítás

A Nyíregyházi Főiskola cáfolja a Magyar Távirati Iroda információja alapján közölt cikkünket.
2012. április 21-ei Csődbiztos kerülhet a Nyíregyházi Főiskola élére címmel közöltük a Magyar Távirati Iroda információját, amelyben a főiskola szerint valótlanul állítottuk, hogy "várhatóan csődbiztos kerül a Nyíregyházi Főiskola élére az intézmény több milliárdos, elsősorban PPP-megaberuházásokból felgyülemlett adóssága miatt."

A fenitekkel ellentétben a főiskola szerint a valós tények a következők:

A hatályos magyar jogban nem létezik a csődbiztos jogintézménye. Költségvetési szervhez a kormány a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról rendelkezései szerint költségvetési felügyelőt, illetve főfelügyelőt rendelhet ki. Ezen lehetőségekkel a fenntartó nem élt, a Nyíregyházi Főiskolára a kormány mind a mai napig nem rendelt ki sem költségvetési felügyelőt, sem főfelügyelőt. A Nyíregyházi Főiskola gazdasági helyzete a PPP beruházással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését is ideértve nem teszi szükségessé a költségvetési felügyelő vagy főfelügyelő kirendelésést a gazdálkodás kontrollja érdekében.

A megvalósított PPP-beruházások értéke valóban több milliárdos nagyságrendű, azonban az intézménynek a PPP beruházással összefüggésben sem több milliárdos tartozása, sem köztartozása nincsen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a bogácsi utcai rablás gyanúsítottjait

Elfogtak egy férfit és két fiatalkorú társát abból a tízfős csoportból, amely az utcán rátámadt egy másik társaságra, majd kirabolta annak tagjait Bogácson. Tovább olvasom