Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Helyreigazítás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság az alábbi közlemény közzétételére kötelezte lapunkat:

„ A Kisalföld napilap 2005. november 4. napján megjelent Fizetésképtelen a falu című cikkének címében tévesen állítja, hogy Ásványráró község fizetésképtelen lenne. Nem felel meg a valóságnak az írás azon megállapítása, mely szerint már többen bírósághoz fordultak, ám jogerős bírósági ítélet ellenére végrehajtás útján sem jutottak volna pénzükhöz. Nem igaz továbbá az sem, hogy jogerős bírósági döntés után inkasszó van a hivatal számláján. Ásványráró Község Önkormányzatának számlája ellen jelenleg nincs folyamatban azonnali beszedési megbízás (inkasszó) útján történő végrehajtás, ilyen az elmúlt több mint négy hónapban sem folyt.
A cikk tévesen állítja, hogy két félév alatt 120.000 forint hátraléka állna fenn Ásványráró Községnek és a Mosonmagyar-

óvári Többcélú Kistérségi Társulásnak ezen összegű tagdíjjal tartozna, mert Ásványráró éves tagdíja 60.000 forint, ezért az állítás matematikailag sem lehetséges.
Az elsőfokú építésügyi hatósággal szemben fennálló tartozással kapcsolatban ugyan inkasszó alatt volt az önkormányzati számla, de az inkasszó benyújtására a cikk megjelenését megelőző több mint egy éve, 2004 szeptemberében került sor.
Az építésügyi hatósági társulásból történt kizárással kapcsolatban a 2005. november 4-én megjelent cikk annyiban pontosításra szorul, hogy a társulás ilyen tárgyú döntését megelőzte Ásványráró Község Önkormányzata törvényes képviselőjének írásbeli, kilépés szándékát jelző nyilatkozata.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szövetségben a gazdákkal

Szakács Imre, Lukácsi István, és az FKGP megyei vezetője együttműködési megállapodást írt alá. Tovább olvasom