Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Helyszíni kihallgatás Móron

Hétfőn ad tájékoztatást az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban az országos rendőrfőkapitány a móri bűncselekménnyel kapcsolatos rendőri munka tapasztalatairól – ezt Kondorosi Ferenc, a tárca államtitkára mondta el pénteken.
„ Én arról szeretnék tájékoztatást kapni az országos főkapitánytól, hogy miként kívánja áttekinteni a rendőri munka tapasztalatait a móri bűneset apropóján, lát-e olyan tapasztalatot, amit értékelni, elemezni kell” – fogalmazott a szaktárca államtitkára. Hozzátette: meghallgatja a tájékoztatást és „ennek alapján dönt arról, milyen lépések szükségesek”. A kérdésre, hogy ő szükségesnek tartana-e egy rendőrségi belső vizsgálatot, azt mondta: elképzelhetőnek tartja, de az országos rendőrfőkapitány tájékoztatójának ismeretében tudja kialakítani álláspontját.
Kondorosi Ferenc péntek reggel a közszolgálati televízióban még úgy fogalmazott arra a kérdésre, hogy véleménye szerint indokolt-e a belső vizsgálat: „énszerintem feltétlenül, mert nyilvánvalóan valami gellert kapott ez a nyomozás”. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a rendőrség mellett „nyilván az igazságszolgáltatás többi szereplőjének a működését is elemezni kell”.
A Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg két tatabányai férfit gyanúsít azzal, hogy 2002 májusában ők rabolták ki a móri bankfiókot, és közben lemészároltak nyolc embert. A móri bűncselekmény elkövetésével korábban Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsította a rendőrség: Kaiser Edét a móri és más fegyveres rablások miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, Hajdú László megismételt elsőfokú eljárása pedig jelenleg is folyik a Fővárosi Bíróságon.
Kommandósok és rendőrök jelenlétében helyszíni kihallgatást tartottak Móron az egykori Erste Bank fiókjánál pénteken. A távirati iroda egy helyszínen tartózkodó szemtanútól úgy értesült: mintegy 50 rendőr jelent meg a helyszínen nem sokkal 12 óra után. A szemtanú szerint W. Róbertet, a móri bankrablás egyik gyanúsítottját láncon vezették elő a helyszínen. A rendőrök kétszáz méteres körben lezárták a területet, csak az ott lakókat kísérték haza, idegenek pedig nem léphettek a vizsgálati helyszínre. A 2002. május 9-én nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás helyszínén rendőrségi helikopter is feltűnt. Az MTI a helyszínen tartózkodó szemtanútól úgy értesült: W. Róbertet nem sokkal 14 óra előtt rabszállítóval elvitték a helyszínről, ezzel vége lett a helyszíni kihallgatásnak. Ezt megelőzően a gyanúsítottal mintegy egy kilométeren keresztül, hat háztömböt kerültek meg a rendőrök a helyszínen.
Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője kora délután annyit közölt: Móron az egyik gyanúsított helyszíni kihallgatására került sor. A szóvivő nem kívánt részleteket közölni a kihallgatás eredményéről, sem arról, hogy melyik gyanúsítottat hallgatták ki. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan gátolná a fiatalkori erőszakot?

Tovább olvasom