Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hende: a rezsicsökkentésről szól a választás

Ha a baloldal nyerné meg a választást, akkor eltörölné a rezsicsökkentést - mondta a miniszter.
Hende Csaba szerint a rezsicsökkentés folytatásáról szól az április 6-i országgyűlési választás.

"Aki többet szeretne fizetni a gázért, a villanyért, aki azt akarja, hogy (...) a német tulajdonos gázszolgáltató és a többi energiacég, akik összesen több mint ezermilliárd forint extraprofitot realizáltak ebben az országban (...), újra megsarcolhassák őket, nos, azok mind, mind szavazzanak a baloldalra" - mondta a honvédelmi miniszter pénteken a Somogy megyei Tabon, egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: aki viszont kevesebbet szeretne fizetni, az szavazzon Witzmann Mihályra és a Fidesz-KDNP listájára.

Hende Csaba annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ha a baloldal nyerné meg a választást, akkor eltörölné a rezsicsökkentést. Emlékeztetett rá, hogy a rezsicsökkentést Gyurcsány Ferenc hülyeségnek, Bajnai Gordon átverésnek nevezte, Szigetvári Viktor pedig úgy fogalmazott: vissza kell vonni.

A miniszter az elmúlt négy évben elért eredményekre példaként hozta fel, hogy a gazdaságot sikerült növekvő pályára állítani, a költségvetési hiány tartósan három százalék alatt van, negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, az ország vissza tudta fizetni az IMF-hitelt, enyhítették 360 ezer devizahiteles család kiszolgáltatottságát, 280 ezer új munkahely jött létre, és már több mint négymillióan dolgoznak Magyarországon.

"A 28 EU-tagállam közül Magyarország volt a második a munkanélküliség csökkentésért vívott nemes versenyben" - mondta Hende Csaba, hozzátéve: "természetes nem dőlhetünk hátra (...) nem lehetünk elégedettek, de hogy jobban teljesít az ország, az teljesen egyértelmű".

A közbiztonság helyzetéről szólva kiemelte: megerősítették a rendőrséget, 3500 rendőrrel több van most, mint a kormányváltás idején.

"A három csapás törvényt bevezetve biztosítottuk azt, hogy aki háromszor egymás után követ el erőszakos bűncselekményt, az soha többé nem hagyhatja el a börtönt." Ez világossá teszi, hogy ez a kormány nem a bűnözők pártján áll, hanem az áldozatok védelmét tartja szem előtt - hangsúlyozta Hende Csaba.

Witzmann Mihály, a Siófok központú választókerületben induló Fidesz-KDNP-s jelölt azt mondta: a magyar polgárok egyértelmű válaszokat adhatnak azokra a kérdésekre, hogy meg tudják-e védeni a rezsicsökkentést, a családokat, a vállalkozókat, a gyerekeket, a nyugdíjasokat.

A politikus szerint a kérdés az lesz április 6-án, hogy visszatérhet-e "az a tolvaj banda - másik ismert nevén Gyurcsány-koalíció -, amely nyolc éven át kisemmizte a magyar polgárokat, a magyar embereket, a magyar vidéket".

Witzmann Mihály elmondta: az ajánló aláírások gyűjtésekor azt tapasztalták, hogy a választókerületében "az emberek igen-igen elszántak". Ezt az is bizonyítja, hogy három hét alatt több mint 21 ezer aláírást sikerült összegyűjteni. Úgy véli, az aláírók megerősítették azt, hogy "a Gyurcsány-koalíciótól meg akarják védeni az országot, helyi jelöltjétől pedig meg akarják védeni a választókerületet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt a gáz Mátranovákon

A községben eltört egy gázcsonk pénteken. Tovább olvasom