Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Hende: béke kell Európának és a világnak!

Nem lehet boldog Közép-Európa ha a szomszédban egy nagyhatalmi játszma nyomán háború dúl - mondta a honvédelmi miniszter.
Béke kell Európának és a világnak! - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a lengyel menekültek Magyarországra érkezésének 75. évfordulója alkalmából szerdán, Budapesten a katyni mártírok emlékművénél tartott megemlékezésen.

Hende Csaba azt mondta: Katyn a múlt. Lengyelország és Magyarország, Közép-Európa közös múltja. Mint kiemelte: a történelmi tapasztalat azt mutatja nem lehet szabad Magyarország, ha nem szabad Lengyelország. Nem lehet szabad sem Lengyelország, sem Magyarország, ha nem szabad Közép-Európa. Nem lehet boldog Közép-Európa ha a szomszédban egy nagyhatalmi játszma nyomán háború dúl - fogalmazott.

Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet azt mondta: szeptember 17. a lengyel történelem tragikus évfordulója. "Nem feledjük, hogy már a szovjet agresszió másnapján megnyíltak a magyar határok lengyel menekültek tízezrei előtt" - fogalmazott a nagykövet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy kisbusz Budapesten

A balesetben ketten sérültek meg, őket megfigyelésre kórházba vitték. Tovább olvasom