Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Hende: nehéz időszak vár a kormány támogatóira

A "hitelét vesztett baloldal" igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni - modnta a honvédelmi miniszter.
Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint nehéz időszak vár azokra, akik az országgyűlési kampányban kiállnak a kormány és az ország mellett, mert a "hitelét vesztett baloldal" igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni.

A tárcavezető erről csütörtökön, a Polgárok Háza évadnyitó estjén beszélt, hangsúlyozva: a kampányban a nyugalom, az erős idegek, a bajtársiasság és az áldozatkészség lesz a legfontosabb.

A kormányoldal minden segítségre és imára számít. "Másként aligha tudjuk elviselni ezt a sok mocskot, amit ránk fognak szabadítani" - tette hozzá.
Hende Csaba az ellenzéki tárgyalásokról szólva azt kérdezte, "fel tud-e bárki idézni egy fél fia gondolatot ebből a kutyakomédiából, amely ne arról szólt volna, hogy márpedig az Orbán-kormányt le kell váltani?".

Ebből egyértelműen kiderül, hogy a baloldalnak nincs terve az országgal, csupán a hatalmat akarja megszerezni - mondta.

Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója beszédében úgy fogalmazott, az 1947-ben kezdődött események miatt ülnek össze minden évben.

"Ahogy Bayer Zsolt barátom mondja, annak idején a virsliujjú, nájloninges kommunisták" hozzáfogtak az ország átalakításához, és "ezek a derék fiúk" felszámoltak mindent, ami értelmes volt ebben az országban - jelentette ki.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta: a történteket korábban úgy szemléltette a fiának, mintha ma "bejönne két bőrdzsekis srác" a családjuk autószerelő műhelyébe, "és annyit mondana, hogy mától minden az államé".

Kubatov Gábor hangsúlyozta, hogy a kommunisták tönkretették a katonaságot, ezért gondolhatták az emberek 1947 után, hogy "egy katona csak bajszos lehet, dagadt és bunkó".

Tönkretették a kultúrát is, "ezért van az, hogy 1990-ben ismertük meg az erdélyi Helikon-költőket" - folytatta, majd hozzátette: "volt aki olvasta az erdélyi Helikont, Lendvai Ildikó például ilyen volt, és mondta is, hogy nem lehet kiadni".

A kommunisták a nemzeti öntudatot is elvették a magyaroktól és megalkották a "magyarkodni" szót - vélekedett. Kubatov Gábor a korszak legkárosabb mondatának "a célnak így is megfelel" kijelentést nevezte. Szerinte az építészetben ennek jegyében helyettesítették aszfalttal a korábbi gránit- és márványburkolatokat, és ezért tették tönkre a magyar gasztronómiát is.

A Polgárok Háza igazgatója szerint az elmúlt húsz évben csak nagyon lassan haladt előre a rombolás felszámolása, mert "ezek a fiúk" 1989 után is "adtak miniszterelnököt: egy pufajkást és egy III/III-ast".

"Megmutatták, hogy nekik mindent lehet - fejezte be Kubatov Gábor, majd hozzátette: "de most itt vagyunk, mindannyian".

László Tamás, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy "Orbán Viktor és barátai" az elmúlt három évben a keresztény kormányzás alapjait rakták le, amelynek egyik legfontosabb eleme a "húsvéti, feltámadást ünneplő alkotmány".

Olvasóink írták

 • 4. florian72 2013. augusztus 30. 08:59
  „Ennek a kubatov listásnak nagy ám a hitele ,az egész ország csak úgy issza ezt a sületlen szövegét.”
 • 3. info 2013. augusztus 29. 23:15
  „"és annyit mondana, hogy mától minden az államé".
  takarékok.....trafikok földek...stb. hosszú lenne a lista "Megmutatták, hogy nekik mindent lehet "-----meg-meg,meg bizony”
 • 2. _csutak_ 2013. augusztus 29. 23:01
  „A nemzet katonája nagyok mondott!
  Az az ember mocskolja ellenfeleit aki egy tömeggyilkosnak szobrot avat?
  Milyen erkölcsi alapon?”
 • 1. palimadar 2013. augusztus 29. 22:21
  „"A "hitelét vesztett baloldal" igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni - modnta a honvédelmi miniszter."

  ???
  Nem értem.
  Ami nincs, azzal mit lehet kezdeni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés: folyamatos a fogyasztóvédelmi kontroll

A közszolgáltatóknak havonta kell igazolniuk, hogy jogszerűen tájékoztatták a fogyasztókat a… Tovább olvasom