Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Herend-lakosztályt avattak a Héderváry kastélyban

Az ország első főúri kastélyában található Herend-lakosztályt szombaton avatták a Héderváry-kastélyban Héderváron.
A XVI. századtól épült kastély Moson-tornyában antik bútorokkal berendezett lakosztályt díszítettek a hajdanán is a főúri kastélyok szobáiban fellelhető herendi vázákkal, falitálakkal, képekkel. A Herend-lakosztály autentikus környezete tovább emeli a jelenleg négycsillagos, patinás szállodaként működő kastély színvonalát.

A kastély olyan programoknak ad otthont, amelyek a magyar kulturális hagyományok megőrzését, az értékek továbbörökítését szolgálják - mondta az avatáshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón Bartha Sándor, a kastélyszálloda igazgatója.

A lakosztály avatását összekapcsolták a Herend a kastélyban elnevezésű kiállítás megnyitójával. Visszatérnek a herendiporcelán-alkotások abba a környezetbe, amelybe megszületésükkor szánták azokat - hangoztatta a sajtótájékoztatón Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Ismertetése szerint a kiállítássorozat nyolcadik állomása Hédervár, ahol a herendi munkákon feltűnő barnás-vöröses Héderváry-szín újra méltó helyén, az egykori megrendelő otthonában jelenhet meg.

Simon Attila vezérigazgató a sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a manufaktúra feladatának tekinti a hazai és az európai kulturális értékek ápolását. A vállalkozás az ez évi nehéz gazdasági környezetben talpon tudott maradni, sikeres évet zár, nyereséget termel, és ezer munkatársnak ad megélhetést. A kiállítások hasznát abban mérik, hogy a bemutatókat érdeklődők százai nézik meg, hosszú távon pedig gazdaságilag is megtérülő befektetésnek tekintik.

A 12 kiállításból álló sorozat utolsó állomása a fertődi Esterházy-kastély lesz jövő májusban. Gondolkodnak azon, hogy a herendi munkákat a történelmi Magyarország területén is felvonultassák. Számítanak külföldi bemutatkozási lehetőségekre is, kaptak megkeresést egyebek között Olaszországból az ez évi nagysikerű moszkvai bemutatót követően.

Jövőre pedig Herend-szalont nyitnak Budapest egyik belvárosi cukrászdájában - mondta a társaság vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második napja keresnek egy nőt a Mecsekben

Immár második napja keresnek egy nőt a Mecsekben, egyelőre eredménytelenül. Tovább olvasom