Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Hervadó virágok

A megrögzött agglegényt, Dont magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját. Elmélkedését azonban egy váratlan e-mail szakítja meg, egy rejtélyes rózsaszín levél. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó ex-szerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia. Winston, Don legjobb barátja arra buzdítja a férfit, hogy derítsen fényt a titokra.
rendező: Jim Jarmusch

forgatókönyvíró: Jim Jarmusch
operatőr: Frederick Elmes
producer: Jim Jarmusch, Jon Kilik
vágó: Jay Rabinowitz

szereplő(k):
Bill Murray (Don Johnston)
Jeffrey Wright (Winston)
Julie Delpy (Sherry)
Sharon Stone (Laura)
Jessica Lange (Carmen)
Tilda Swinton (Penny)
Frances Conroy (Dora)
Heather Simms (Mona)
Alexis Dziena (Lolita)
Chloë Sevigny (Carmen asszisztense)
Christopher McDonald (Ron)
Mark Webber (a kölyök)

A film sztorija

A megrögzött agglegényt, Dont (Bill Murray) épp lapátra tette legutóbbi szeretője Sherry (Julie Delpy), így Don ismét magára marad és magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját. Elmélkedését azonban egy váratlan e-mail szakítja meg, egy rejtélyes rózsaszín levél. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó ex-szerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia, aki valószínűleg hamarosan felkeresi őt.

Winston (Jeffrey Wright), Don legjobb barátja, a szomszédban lakó családapa, aki szabadidejében magánnyomozó arra buzdítja a férfit, hogy derítsen fényt a titokra. Don sokat rágódva az utazás gondolatán, végül mégis rászánja magát egy országjáró körútra, hogy felvegye a fonalat elhagyott szeretői nyomán (Frances Conroy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton). Váratlan látogatásai a rég nem látott, különleges nőknél azonban nemcsak számára tartogat meglepetéseket. Véletlenszerű találkozásai során zűrös múltjával találja magát szemben, de jelen sorsa is különös fordulatot vesz. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"Lehetne hosszan fejtegetni Jarmush szimbólumait, a hervadó virágokat a
nappaliban, a visszatérő, rózsaszín tárgyakat, az ismétlődő neveket, de engem ez egyáltalán nem érdekel. Egyedül csak az számít, hogy minden, amit láttam, esszenciája a 21. századi mindennapoknak. Azoknak az érzéseknek és történéseknek, amelyek éppen körülöttünk zajlanak. És mi közben ugyanazok maradunk: szeretetre éhes emberek.

Sajtóvetítés egy körúti moziban. Mindössze ennyi történt. Még beugrottam hazafelé a zöldségeshez egy kis gyümölcsért. Az eladó pedig nem értette, miért folynak a könnyeim. Semmit sem kérdezett, csak óvatosan bepakolt a szatyorba, nehogy egy hirtelen mozdulattal még jobban megbántson. Talán meg kellett volna mondanom neki, hogy nincsen semmi baj, csak néhány perce jöttem ki egy Jarmush-vígjátékról."
A teljes cikk

mozinet.hu - Greff András

"Ám a darab kiállítása csak a mai, a képhalmozással rendre valami ordas bornírtságot elfedni kívánó mozidarabok között olyan üdítő, Jarmusch-viszonylatban már árnyaltabb a helyzet. A képek közötti blankok inkább hatnak modorosságnak ezúttal, mint a meditatív líra természetes eszközeinek és a fiatalon szikár stíluslogikával dolgozó rendező kétszer is kizökken a keretei közül banális megjelenítésű és tökéletesen értelmetlen álomjeleneteivel. S legfőképp, mintha Jarmusch a főhősében a maga mostani útját képezte volna le: nekivág a kalandnak, ám darab idő múlva már nem nagyon érdekli az egész, de ha már belevágott, hát végigcsinálja. Nagyszerű nők körül fogy el így a levegő, szegény Tilda Swinton már tényleg csupán villanás a víz felett..."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom