Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Hét embert mentettek ki eddig a bakui toronyház romjai alól

Az azerbajdzsáni Bakuban kedden összeomlott ház romjai alól szerdán reggelig hét ember holttestét emelték ki - közölte a rendkívüli helyzetek helyi minisztériuma.
Az éjszaka folyamán egy a romok alatt rekedt munkás mobil telefonon kapcsolatba lépett a mentésen dolgozókkal, s közölte, hogy mellette még többen is vannak, de állapotukról nem tudott beszámolni. A mentésen dolgozók rövid időközönként csendes perceket tartanak - leállítják a munkagépeket is - hogy meghallják a bent rekedtek segélykiáltásait.

A helyszínen kihallgatták az építkezés munkavezetőjét, aki elmondta, szerinte mi és miért történt. Nem tudta pontosan megmondani, hányan dolgoztak az épületben az omlás pillanatában - 14, vagy 16 munkás - ezért nem tudni azt sem, hányt embert keresnek még. Egy az építkezésen dolgozó munkás azonban az Interfax hírügynökség helyi tudósítójának elmondta: az épület pincéjében rendszeresen körülbelül 20, az ország távolabbi részeiből érkezett munkás aludt, így az áldozatok száma magasabb is lehet.

A hivatalos szervek állásfoglalása szerint a katasztrófát a biztonsági előírások durva megsértése okozta. Ezért még kedden őrizetbe vették az építő vállalat két magas rangú vezetőjét. A cégről egyébként az éjszaka folyamán kiderült, hogy nem volt bejegyezve sem az illetékes állami, sem az önkormányzati szerveknél, engedéllyel nem rendelkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorcselekmény előkészületével vádolják Tomcatet

Megváltoztatta a gyanúsítást a Tomcat néven ismertté vált férfival szemben a rendőrség.… Tovább olvasom