Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hét és fél ezren az ipari parkban

Az óesztendőben nyolccal bővült a győri ipari parkban dolgozó cégek száma, s így már a park területének túlnyomó része foglalt.

A győri ipari park összterülete 126 hektár, ebből az értékesíthető 100 hektár. Az új esztendőre 17 hektár terület kivételével már valamennyi elfoglalható hely foglalt. Az óesztendőben a nyolc új betelepülővel 58-ra gyarapodott a parkban dolgozó cégek száma.
A 2003-as esztendő kiugrónak számított, a tavalyi átlagosnak – vonta meg az óesztendő mérlegét Balogh László, a győri ipari park ügyvezetője. A múlt évben az új betelepülők fele máshonnan érkezett, míg a másik fele a megyeszékhelyről települt ki a parkba. A még szabad 17 hektárnyi terület az ügyvezető véleménye szerint 2–3 esztendőre elegendő lesz. A terület iránt érdeklődők az autóágazatban tevékenykednek. Az óesztendőről adatok még nincsenek, az ipari parkban dolgozók tavalyi teljesítményéről a 2003-as adatok adhatnak eligazítást, akkor az ott dolgozó cégek árbevétele 242 milliárd forint volt. Az ügyvezető becslése szerint most 7000–7500 ember keresi kenyerét a parkban letelepült 58 cégnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is beadta pályázatát

Sopron a jelentkezési határidő lejárta előtt egy nappal adta be pályázatát az Európa Kulturális… Tovább olvasom