Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Hét év alatt hét helyi választás Tápon

A három polgármesterjelölt közül ketten azonos számú szavazatot kaptak a vasárnap Tápon tartott időközi választáson – számoltunk be a Kisalföld tegnapi számában. A törvény értelmében 30 napon belül új választást kell kiírni a településen.
A bakonyaljai településen nem a mostani voksolás volt az első, amelyik döntetlenre végződött: 1998-ban az általános helyi önkormányzati választáson ugyancsak azonos számú voksot kapott az induló két polgármesterjelölt, úgyhogy egyszerre időközi választást indított a falu. Egy évvel később lemondott a polgármester és azért kellett a településen időközi választást tartani. A következő általános önkormányzati választás másért és másként volt „rendhagyó” Tápon. A polgármesteri tisztre nem volt jelölt. Egy évvel később, 2003-ban a polgármesternek időközi választáson szavaztak bizalmat.
A most vasárnap tartott időközi választásnak az volt az előzménye, hogy lemondott a polgármester. A döntetlennel végződött, másként eredménytelen választás után 30 napon belül kell kiírni az újabb időközi választást, és 72 napon túl kell azt megtartani. A voksolási menetrend ugyanaz lesz, mint legutóbb volt. A választói névjegyzéket teszik először közzé, a polgármesteri tisztségre pályázóknak ajánlószelvényeket kell gyűjteniük. A választáson indulni 18 ajánlószelvény összegyűjtése mellett lehet. A voksolást még idén megtartják; addig, – ahogy a korábbi polgármester lemondása óta eddig is – Horváth Ottó alpolgármester irányítja a tápi önkormányzatot – tudtuk meg Baloghné dr. Pölöskei Hedvig jegyzőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

További eredmények

Marcali–Ikarusz-Maroshegy 4–0, Répcelak–Elmax Pápa 1–1, Sümeg–Balatonfüred… Tovább olvasom