Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Hét iskolába küldtek kevesebb matematika tételt

Hét iskolában a keddi matematika írásbelik előtt tételhiánnyal szembesültek, amelyeket még a vizsgák előtt pótoltak; az 1312 helyszínen rendben lezajlottak a közép- és emelt szintű érettségik.
"Nincs tudomásunk olyan eseményről, amely a vizsgák időbeni megkezdését, és biztonságos lebonyolítását bármely helyszínen is akadályozta volna" - áll az oktatási tárca közleményében.

Hat fővárosi és egy vidéki iskolában tételhiányok ugyan előfordultak, de ezeket fénymásolással a vizsgák kezdete előtt pótolni lehetett. Egy helyen két iskola a dokumentáció (dobozfelirat, átvételi dokumentum) ellenére egymás dobozát vitte el, illetve a jegyzőség így adta át azokat. Egyik helyen így öt feladatlappal kevesebb volt, ezt másolással pótolták - áll a szaktárca közleményében.

Reggel nem sokkal a vizsgák megkezdése után a tárca még azt közölt, hogy rendben megkezdődtek az írásbeli érettségik.

Tételhiány a hétfői magyar írásbelik előtt is előfordult, akkor két iskolában volt kevesebb feladatcsomag, mint ahány diák vizsgázott.

Kedden csaknem 98 ezren írtak matematika dolgozatot, 91.700-an középszinten, 6150 diák emelt szinten vizsgázott, azaz a diákok 93,4 százaléka a középszintű, 6,6 százaléka az emelt szintű érettségit választotta ebből a tárgyból. A magyar nyelvű írásbelik mellett matematikából 10 különböző idegen nyelven is vizsgáztak a diákok, összesen több mint 1400-an.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz és autó ütközött a Lövér körúton

Autóbusz és egy Peugeot Partner autó ütközött tegnap a Lövér körút és a Vas Gereben utca… Tovább olvasom