Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Hétfő estig 250 jelöltet vettek nyilvántartásba

A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 105-öt vettek nyilvántartásba.
Kétszázötven jelöltet vettek nyilvántartásba hétfő este 7 óráig az egyéni választókerületi választási bizottságok - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adataiból.

A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 105-öt vettek nyilvántartásba, ez azt jelenti, hogy már csak egy jelöltjüket kell nyilvántartásba venni ahhoz, hogy mind a 106 országgyűlési egyéni választókerületben indulhassanak.

Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP szövetség jelöltjei közül 74-et vettek nyilvántartásba, a Jobbiknak 45, az LMP-nek 6, míg a többi jelölőszervezetnek ennél kevesebb hivatalos jelöltje van.

Hétfő estig 386 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 250 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti.

Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP választási szövetség, valamint az Országos Lengyel Önkormányzat is.

Az országos listák bejelentésének határideje március 4., 16 óra.

Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlóíveket múlt hétfőn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdődött meg az aláírások gyűjtése.

Az egyéni választókerületi választási bizottságoknak a bejelenéstől számított három napjuk van arra, hogy döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-án 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat, addig kell leadniuk az ajánlóíveket az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közönséges sót rejtett a mosópor doboza

A 100 forintos üzletben több hamis vegyi árura is bukkantak az ellenőrök. Az öblítőről és a… Tovább olvasom