Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Hétfőig lehet diákhitelt kérni erre a szemeszterre

Már csak a hétfői napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a szemeszterben szeretnének pénzhez jutni ilyen úton. Ez az összeg 200-250 ezer forint is lehet. Aki lekési a december 15-i határidőt, az már csak a következő félévre kérheti ezt a speciális kölcsönt.
Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet leadni. Ezek listája a www.diakhitel.hu oldalon olvasható. Azok, akik még december 15-ig jelentkeznek, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján (2009. január 15-én) visszamenőleg a teljes őszi félévre járó, öt havi kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá. Ez az igényelt havi összegtől függően akár 200 ezer forint - a költségtérítéses képzésben résztvevő diákoknak akár 250 ezer forint - is lehet.

A speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a Diákhitel havonta visszafizetendő összegét nem érinti a pénzügyi válság, az továbbra is csak a hallgatók későbbi jövedeleméhez igazodik - közölte a Diákhitel Központ. Mivel nincs hitelbírálat, ezen túl is alanyi jogon juthat hozzá minden 40 évnél fiatalabb, hazai egyetemen vagy főiskolán tanuló diák. Az érintetteket december 15-ig levélben értesítik a jövőre fizetendő törlesztőrészlet nagyságáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő év elején indul a számlatombola

A Népszabadság információja szerint jövő év elejétől indul a kormány által meghirdetett… Tovább olvasom