Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Hétfőn dönt az Országgyűlés a korrupció elleni csomagról

A korrupció elleni csomagról, a banki ügyfelek biztonságának növeléséről, illetve pénzügyi felügyeleti rendszer megerősítéséről dönt az Országgyűlés hétfőn - közölte a kormányszóvivő.
Szollár Domokos felhívta a figyelmet arra: hétfőn születik döntés a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló, a tisztességes eljárás védelméről, valamint az ezzel összefüggő törvények módosításáról. Mint mondta, a törvénycsomag a közélet átláthatóbbá tételét, a közpénzek felhasználásának nyomon követhetőségét, valamint a közintézmények iránti bizalom erősítését szolgálja.

A korrupció elleni küzdelem új eszközei - így a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal, a bejelentővédelem intézménye, a közszolgálati etikai szabályok bevezetése - és a már meglévő intézményei alkalmasak lesznek az egész társadalmat irritáló korrupciós jelenségek visszaszorítására - hangsúlyozta.

A kormányszóvivő úgy látja, a jövő március 1-jétől működő Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal függetlenségét garantálja, hogy feladatait törvény határozza meg, elnökét a kormányfő és a köztársasági elnök együttes jelölése alapján az Országgyűlés választja meg 6 évre.

Szollár Domokos a hétfői záró szavazások közül kiemelte a komplex pénzügyi javaslatcsomagot, amelyek elfogadásuk esetén tovább növelik a banki ügyfelek biztonságát, és megerősítik a pénzügyi felügyeleti rendszert. A javaslatcsomag átláthatóbb, tisztább és tisztességesebb viszonyokat teremt a pénzpiacon, a banki magatartási kódexszel összhangban erősíti az ügyfelek biztonságát és a hitelfelvevők védelmét, növeli a pénzintézetek megbízhatóságát, és közvetve a gazdaság fejlődését is szolgálja - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. december 14. 11:44
    „Hofi ha élne, a legnagyobb sikerét ezzel a sztorival aratná.

    A főkorruptak gyülekezete, az ország legkorruptabb szerve a korrupció ellen lép fel?
    A tigrisek megfékezik a ragadozó nyulakat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az idei Lőrincze Lajos-díjat

Átadták két pedagógusnak az idei Lőrincze Lajos-díjat és emlékérmet az Anyanyelvápolók Szövetségének… Tovább olvasom