Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Hétfőn esküt tesznek a Bajnai-kormány miniszterei

A Bajnai-kormány minisztereinek eskütételével kezdődik az Országgyűlés ülése hétfőn délután. Egyedül a gazdasági tárca marad miniszter nélkül, mert Vahl Tamás visszalépett a jelöléstől az őt ért támadások miatt.
Hétfőn szavaz az Országgyűlés a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) szabályozásának szigorításáról, valamint a szükséges törvényi szabályozások előkészítéséről szóló országgyűlési határozatról, amelynek megszavazása esetén a parlament felkéri a kormányt, hogy tegye átláthatóbbá és közérthetőbbé a THM fogalmát, összetételét és vezessen be sávosan egy abszolút összeghatárt a rövid lejáratú hitelek esetében.

Hétfőn szavaz a parlament a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvények módosításáról is. A bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló 2007-es törvényt tavaly decemberben semmisítette meg az Alkotmánybíróság.

Kedden kezdődik az adótörvények tárgyalása 5 órás időkeretben. A házelnök kezdeményezte a Házszabálytól való elérést, annak érdekében, hogy a frakciók kedden délig nyújtsák be mósosító indítványaikat. Erre azért van szükség, hogy az új adószabályok július elsejétől életbe léphessenek. Adótörvények esetében 45 nappal életbe lépésük előtt kell a vonatkozó jogszabályt kihirdetni. A frakciók hétfőig alakítják ki álláspontjukat a kérdésről. Emiatt a Házbizottság hétfőn délután fél egykor rendkívüli ülést tart.

Olvasóink írták

 • 4. cyt 2009. április 20. 09:25
  „Azért ez már közröhej és közbotrány kellene, hogy legyen. Egy GAZDASÁGI válság idején, egy mutyizással megalakuló kormány GAZDASÁGI MINISZTER nékül áll fel. Hát Fritz Tamás: ez tényleg egy MINDEN KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ország lesz mindaddig, amíg az MSZ(M)P-SZDSZ-MDF maradék és újkommunista neoliberális egyveleg regnál. Ilyen "alapokon" állva senki ne csodálkozzon, hogy ebben az országban rohamosan fogy az EU-t "kedvelők" tábora. Ugyan miért gyarapodna? Ad egyáltalán valamit is a kisembereknek az EU??? Segít a bajaikon??? NEM, NEM, és NEM. SŐT!!! Támogatja a népnyúzókat. Pénzeli azokat, akik segítenek a magyarok által megtermelt értékek külföldre történő JOGSZERŰ kicsempészésében.”
 • 3. achilleus 2009. április 20. 08:54
  „EUR/HUF... 297,4600
  Tegnap még 295,2000-n volt.”
 • 2. mocskos 2009. április 20. 08:51
  „Megeskudhetnenek,hogy az elkovetkezendo 3 napon belul felakasztjak magukat!!!!!!!!!!”
 • 1. achilleus 2009. április 20. 08:36
  „"Bajnai megszorításokat tartalmazó csomagja a gyermekeket nevelő családokra, a nyugdíjasokra, a betegekre, a bérből és fizetésből élőkre rakja a legtöbb terhet. A tehetősektől, a gazdagoktól csupán szolidaritást, átmenetileg egy kicsivel több adóbefizetést vár. Ez nem egy baloldali párt programja. Ez egy nyers kizsákmányoló program, amely a magyar polgárok túlnyomó többségének sérti az alapvető érdekeit. Ez egy népnyúzó program. Pontosan olyan, amilyet egy olyan ember vállal, aki már egyszer megmutatta, milyen érzéketlen tud lenni a kétkezi dolgozókkal, a becsapott és tönkretett libatenyésztőkkel, ha megbízói gazdasági érdekei úgy kívánják." (Torkos Matild, Magyar Nemzet)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezren az Élet Menetén

Budapest - Több ezer ember indult el vasárnap délután fél hatkor a VII. kerületi Bethlen Gábor téri… Tovább olvasom