Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Hétfőn kezdik a költségvetés vitáját

Hétfőn kezdi az Országgyűlés a 2009. évi költségvetés tárgyalását, a szokásosnál korábban, 11 órakor kezdődik az ülés. Ezen a héten ötnapos ülést tart a parlament a büdzsé miatt.
Az általános vita a pénzügyminiszter expozéjával kezdődik; ezt követően az Állami Számvevőszék fejti ki véleményét, majd a Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság beszámolója hangzik el. A képviselői felszólalások kedden a vezérszónokok beszédeivel kezdődnek. A költségvetést kedden, szerdán és csütörtökön 30 órás időkeretben vitatja meg a Ház.

Hétfőn várható egyebek mellett a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanács létrehozásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása, és várhatóan a határozathozatalok után a plafontörvény részletes vitáját is megkezdik. A képviselők emellett ismét tárgyalnak és ismét szavaznak a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött két törvényről is.

Az Egyesült Államokba szóló vízummentességgel összefüggő, illetve az állami kitüntetésekről szóló törvény zárószavazása hétfő délután lesz. Az előadóművészeti törvény általános vitája november 6-án, azaz csütörtökön kezdődik. A jogszabály célja, hogy tiszta helyzetet teremtsen az előadóművészeti intézmények finanszírozásában, a munkajogi kérdésekben és a nyilvántartásban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A költségvetés új számai - Ötpárti megegyezések születtek

Elkészültek a jövő évi költségvetés tervezett módosításai. 1 százalékos GDP csökkenéssel és 4,5… Tovább olvasom