Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Hétfőn várható ítélet a fényevő-ügyben

Bízik abban, hogy felmentik védencét, és nem rendelik el kényszergyógykezelését - mondta az RTL reggeli Híradójában Kamarás Péter ügyvéd.
A komplex elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint azonban szükség lenne a "fényevőként" elhíresült férfi kényszergyógykezelésre, a vádlott gondolkodását ugyanis továbbra is bizarr elemek jellemzik. A férfit, akinek ügyében hétfőn várható ítélet a Fővárosi Bíróságon azzal vádolják, hogy kis híján halálra éheztette nem egészen 2 éves kislányát, állapotos élettársának pedig nem nyújtott segítséget, ő belehalt a koplalásba.

Kamarás Péter szerint nem kell attól tartani, hogy a vádlott ismételten böjtbe kezdene, vagyis nem áll fenn a bűnismétlés lehetősége. Épp ezért reméli, hogy nem rendelik el a fényevőként ismert férfi kényszergyógykezelését.

A médiában és a sajtóban "fényevőként" elhíresült, több diplomás volt életmód-tanácsadó esete páratlan a magyar kriminalisztika történetében. A 38 éves férfit, aki korábban egyetemen is tanított, azzal vádolják, hogy majdnem halálra éheztette a nem egészen 2 éves kislányát, és nem tett semmit sem azért, hogy állapotos élettársa ne haljon bele a közös koplalásba. Amikor 2007. május 18-án a rendőrök megjelentek az óbudai lakásban, a fiatalasszony már halott volt, a kisgyermek és a vádlott maga is életveszélyes állapotba került.

Több elmeorvos-szakértői vizsgálat után Antal Albert főorvos, igazságügyi elmeszakértő 2009. március 4-én újabb, úgynevezett komplex elmeorvos-szakértői vizsgálatot végzett. E szerint szükség van a kényszergyógykezelésre, mert a vádlott gondolkodását továbbra is bizarr elemek jellemzik, és a főorvos szerint félő, hogy a bizarr gondolatok bizarr cselekedetekhez vezethetnek. Az orvosszakértőugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a vádlott nem agresszív.

A "fényevő" védője, Kamarás Péter szerint ez a szakértői vélemény elfogadhatatlan, mert ellentmondásos, és újabb szakértő kirendelését indítványozta, de ezt a kérését a bíróság elutasította.

Olvasóink írták

 • 9. joy 2009. március 16. 19:04
  „Annál súlyosabb elmebajt el nemj tudok képzelni, hogy egy várandós anyát éheztessen bárki. Ráadásul képes volt addig elmenni, hogy megölte feleségét, és magzatát a tébolyultja. Semmi féleképp nem szabad lett volna engednie ekkora marhaságot, akár mennyire akarta az asszony!
  Az ilyen mélyen sérült lelkeknél nem csak feltételezhező, de bizton várható a tett megismétlése!
  Ez nem jogi tétel!
  Az ügyvéd úrnak kötelessége a páciens környezetének, jelen esetben fokozottan a kisgyermekének védelme is!

  Kamarás úr!
  Vállalja a felelőséget, ha az idióta életben maradt kislányát is megöli valami újabb "tudományos kísérlettel"?”
 • 8. StatusQuo 2009. március 16. 12:28
  „ÉS TÖBB DIPLOMÁJA VAN! DE ESZE?”
 • 7. Lutetia 2009. március 16. 12:21
  „Na és a gyerek? Az is önként koplalt?”
 • 6. flexsnake 2009. március 16. 12:05
  „A ,,fény-evés" érdekes dolog. Elég sok cikk van a neten ami ezzel foglalkozik. Állítólag van aki évek óta csinálja, bár vannak kétségeim. Az biztos hogy kaján lehet spórolni, de így? És meddig?
  Szerintem a védelem arra alapoz hogy az élettársa önként koplalt. Érdekes ügy az biztos.”
 • 5. Zs 2009. március 16. 11:20
  „fényt neki!
  lézert...

  De izzó helyett inkább egy kompakt fénycsövet; az 10-14 000 órát is tud vígan és csak ötödébe kerül üzemeltetni! :)))

  trixi
  a Z lámpának is több színe van és aszerint jó valamire - állítólag...
  Egy szórakozóhelyen sem mindegy milyen fényekhez jutsz!! :)”
 • 4. bambinaXX 2009. március 16. 10:44
  „nyilván :D
  sztem zárják be egy sötét heyre,ahol csak pici lukon ehessen fényt - de csak azt!!!!!! minek az ilyen kényszergyógykezelni, drága gyógyszerekkel tömni?!
  ilyen 1barom. éhenölte a terhes feleségét és majdnem a pici lányát is.. dögöljön meg az ilyen.”
 • 3. trixi11 2009. március 16. 09:42
  „:DDD
  Nem tudom milyen gyerekkora volt ennek az embernek.... Nehéz elképzelni, hogy az évek során megismert ízekről lemondjak! Vagy a különböző fényeknek más-más íze van?:)))))”
 • 2. bespin 2009. március 16. 08:14
  „Felajánlok neki egy energiatakarékos izzót! Minimum 1000 üzemóra a működési ideje, pár hétig megteszi ételnek!”
 • 1. KamuNeni 2009. március 16. 08:09
  „Hat |arjak egy kenyelmes elmeintezetbe es SokSok fenyt etessenek vele regelire ebedre vacsorara. De nehogy tul etessek fennyel mert ha elhizik akkor mosdatni is kell mert nem tud ki kikelni az agybol”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen válthatunk bankot - ha megszavazzák

Kölcsön- vagy lízingszerződés esetén csak kamatot, díjat vagy költséget módosíthatnának a bankok a… Tovább olvasom